Jakou koupit Akuvrtačku ?
Moderátor: Moderátoři
Dneska jsem držel v ruce tu naší lepící (tavnou) pistoli PARKSIDE má na sobě datum výroby 2/2006, to už je 8.let a jak říkám nemohu si jí vynachválit, sice je na ní už znát časté užívání a v okolí trysky je poteklá od lepidla, na kovové trysce (hrotu) už chybí bezpečnostní silikonová bužírka, ale funguje skvěle, je výkonná rychlá a silikonovou tyčku dokáže rozpálit na takovou teplotu že teče jako voda... Navíc má odpojitelnou šnůru, takže se po nahřátí dá pracovat bez kabelu. Posouvání silikonové trubičky funguje taky dobře...
Kdyby měli u lídla tak tu akuvrtačku přiobjednal bych si u nich ten druhý akumulátor a bral ji levou zadní, za tu cenu a li-ion batetku má...
- Artaban001
V první řadě je potřeba si určit, co z takovou vrtačkou převážně budu dělat. Podle mě i na častější montáže sádrošů bohatě stačí ta Boschka. Důležitý je, aby taková vrtačka měla "chytrou nabíječku", která dokáže nabít baterii dostatečně rychle a aby ty baterie byly minimálně 2. Zkrátka - když jednu baterii vyflákám, tak aby už v nabíječce odpočívala nabitá baterie druhá..
- palmalsport
Tak jsem šel do novější Li-Ion technologie.
Stará 12V 1,5Ah 10mm sklíčidlo / Nová 14,4 4Ah 13mm sklíčidlo a přísvícení + přídavná rukojeť
Mam i vrtačku s kabelem a taky maká jak z praku.
Obě mi teď postavily podkroví.
Ještě bych chtěl flexu,ale počkam až stará dojede.
Doma mám Makitu (sada s 2 aku, rychlonabíječka) asi dva roky (dárek) a jsem s ní spokojený, samozřejmě je to pro domácí dílnu, takže není používaná denně. Aku pořád bez znatelného úbytku kapacity. 2 aku a rychlonabíječka je pro mě plus, protože když už jí potřebuju, tak většinou na delší práci.
Ale tak nějak vyloženě nejmodernější technologie bych od Narexu moc nečekal. V této firmě měli asi akuvrtačky Makita, nebo Metabo. Domácího nic.
http://www.q-tres.cz/