BTA212-600B - vadný triak?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ARDO

BTA212-600B - vadný triak?

#1 Příspěvek od ARDO »

Mám jen takovou otázku.Ohledně triaku BTA212-600B
mezi vývody T1 (terminal 1) a gate je naměřitelný odpor 68ohmů,tak ted nevím jestli je KO nebo nikoliv.Tento odpor naměřím i když je vypájený ven Je z vysavače,kde nebylo vodivé spojení mezi fází šňůry a tohoto samého vodiče od bubnu ven.to jsem opravil,ale v tom kousku šnůry co není vodivý nevypadá že by tam byla pojistka nějaká.To je prostě jen šňůra.A že by fungoval jako pojistka vodič na přivodní šňůře (myslím od výroby nějaké větší snížení průřezu? ? 8O 8O :?: :roll:
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

To, že mezi T1 a G je docela malý odpor je normální - triak se otvírá proudem Ig, co jde zrovna mezi tento přechod.

Zbytek otázky mi tak brzo po ránu hlava nebere - budeš muset počkat na někoho, co to pochopí...
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Šňůra se běžně uláme přímo na bubnu . To nevede k chybě dalšího zapojení . Pokud má měřák rozsah měření polovodičů , měl by jsi měřit tam . Pokud ne , tak Ωmetr ti neukazuje přímo ohmy , ale vlastnost polovodičového prvku . "Odpor" bývá po prohození fousů měřáku třeba o 50% rozlišný , ale to je běžná vlastnost .
ARDO

#4 Příspěvek od ARDO »

děkuji.tyto odpovědi mi bohatě stačí.Čili triak je v pořádku a hlavní chyba byla v té zlomené šňůře na bubnu. :roll: :)
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

To, ze se zlomi vodic v navijaku u vysavace se stava docela casto, taky se stava, ze prestanou fungovat kontaktni pera, co prevadi elekrinu na krouzky stabilni casti..
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“