BatteryPack pro PDA (např. ASUS MyPal A632N)

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
michalmb

BatteryPack pro PDA (např. ASUS MyPal A632N)

#1 Příspěvek od michalmb »

Zdravím. Neporadí mi prosím někdo, kde bych mohl najít schema zapojení napájení pro PDA ASUS MyPal A632N?
Chtěl bych si udělat z 3 nabíjecích AA baterií záložní zdroj pro případ, že mi dojde baterie - s GPS nic neobvyklého.
1. způsob bude přes nabíjecí konektor, čímž budu z 3xAA baterií přímo dobíjet baterii ASUSu - což se mi moc nezamlouvá
2. způsob je vyndat baterii a pustit do ASUSu napětí přímo z 3 AA baterií - což by bylo ideální.
Malinko si nejsem jist, proč jsou na originál baterii 4 ¨kontakty. +;-;a zbytek? V práci máme přístroj, který má v sobě také nějaký akumulátor a na vývodu jsou 4 kontakty - červený, černý a 2 žluté. K čemu jsou ty žluté? Vlastně stejná situace je i u baterií u mobilního telefonu - proč 4?
Může mi prosím někdo poradit, nebo alespoň stránky, kde bych se mohl juknout?
Předem díky ;-)
Wortex

TAXI 3

#2 Příspěvek od Wortex »

No tie dva žlté ako aj v aku v mobile(2 konektory naviac) to je pravdepodobne elektronika v tom aku. A taku elektroniku AA v sebe bohužiaľ nemajú ale poďľa mňa by to malo fungovať. ale asi bude vyradená funkcia signalizácie stavu batérie. A čo tak kúpiť si novú nahradnú originálnu batériu. Budeš mať istotu.
michalmb

Náhradní baterie

#3 Příspěvek od michalmb »

No, myslim si taky že něco takového to bude.
A proč ne náhradní akumulátor? Je to pořád jen akumuláto. Takhle si vezmu několik baterií a v případě delší doby bez napájení mohu použít i alkalické články. Prostě univerzální řešení.
Díky za reakci.
Wortex

Wortex

#4 Příspěvek od Wortex »

Ale podľa mňa to pojde aj tymi AA keď to tak urobíš napiš či to ide normalne ale malo by. A aky je ten aku original daky NI-MH, NI-cd, LI-Ion, LI-pol ????? a ake napatie???
michalmb

Napětí a baterie

#5 Příspěvek od michalmb »

No já vůbec nevím. rávě i proto jsem sháněl nějaký schémátko a tak. Tipnul bych to na 4,8 V, talže 4x AA baterie. Ale vážně nevím.
Wortex

Wortex

#6 Příspěvek od Wortex »

A da sa ten aku vybrat na nom to musi byt napisane alebo v navode musi byt pozri
michalmb

#7 Příspěvek od michalmb »

No jasne. Asi to tam bude. Chtěl jsem bejt pripravenej, abych vedel uz dopredu a pomalinku si to mohl dávat dohromady. Proste mne hlavne zajimalo, co jsou ty dv zluty draty. Kdyz jsem mel PSION REVO PLUS, tak tam byly taky, ale oba byly na konci propojeny pres nejakej jakoby odpurek, nebo snimac teploty nebo neco titernyho a placatyho. Skoro to vypadalo, jako ze tym jsou ty drsatky samotne spojeny.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“