ASUS F3Q- nefunkční podsvícení

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaBrno

ASUS F3Q- nefunkční podsvícení

#1 Příspěvek od JirkaBrno »

ahoj,
chtěl bych se zdejších odborníků zeptat na radu- vlastním asuse F3Qa odešlo mi podsvícení. Závada se projevovala tak, že monitor po cca 5 minutách zhasl, po opětovném restartu PC vše jelo, pal třeba po hodině zase černé LCd atd atd až vydechlo uplně. Objednal jsem na netu z aukra stejný invertor F3J
http://www.notebook-dily.cz/invertor-asus-f3f/
ale nic... měřil jsem to a na vstupním konektoru je kraj- kraj napětí cca 4 volty.Na výstupu VN trafika není žádné napětí. Měřil jsem zelenou-patrně- pojistku hned na vstupu za vstupním konektorem, ta byla nefunkční a na kondenzátor nešlo žádné napětí. Po proklemování drátkem se zdá, že do elektroniky už nějakí napětí jde. Bohužel, nemám možnost JAK vyzkoušet jestli je chyba v LCD panelu, nebo v invertoru. Mam 2 , oba nefungují ale nejsem si 100% jistý že aspon jeden z nich jede. Chtěl bych Vás poprosit- neopravoval jste někdo tento NTBK s touto závadou, nemáte prosím někdo z Brna a okolí, nebo Břeclavi a okolí přípravek na zkoušku vadných-dobrých trubic v LCDčkach, př. 1OO% funkční invertor, na kterém bych to mohl za flašku dobré merunkovice vyzkoušet?? Vše obecné informace o invertorech a LCD mam, ale kvuli jedne opravě se mi nechce stavět zkoušečku LCD podsvícení. prosím, pokud někdo víte kam šáhnout, dejte vědět. Ještě doplním, že obraz na externím výstupu funguje OK, pokud prosvítím LCD panel tak obraz vidím, takže je patrně vadné bud podsvícení, nebo invertor. Děkuji všem za reakce.
JirkaBrno

#3 Příspěvek od JirkaBrno »

dikec.. ale zase.. potřeboval bych to zase na něčem ověřit že ten čínan funguje.. parkrat se mi už stalo že zboží z ebay nefungovalo... spíš kdyby to někdo měl,že bych se stavil a vyzkoušel muj LCD display...ale diky za odkaz
creativko

#4 Příspěvek od creativko »

Objednaj si do noteboku aj rovno trubicu.
Ja ich kupujem na tmart.com su lacne.
http://www.tmart.com/search.html?typeid=&q=ccfl
JirkaBrno

#5 Příspěvek od JirkaBrno »

to by šlo... kolik je prosim tě do tohoto modelu modulů nebo ks trubic.. co se týká podsvícení LCD tak v tom praxi nemam.. :? asus F3Q 15.4 ´´ děkuju.
creativko

#6 Příspěvek od creativko »

Neverim, zeby tam bolo viac trubic ako jedna.
JirkaBrno

#7 Příspěvek od JirkaBrno »

ano, je tam evidentně 1 trubice. V utery mám domluveného hodného pána, který má funkční invertor i LCD panel za docela zajímavé peníze, takže uvidíme... nedá se ta trubice nějakým způsobem změřit jestli je OK?? Je jediná možnost ji rozsvítit VN napětím?? Ovšem zase si říkám- pokud je v kelu trubice, nemůže se odpálit i výstup VN trafa na invertoru?Nebo to ochrana podrží?
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Keby bola trubica vadna, tak by bud nesvietila vobec alebo by svietila do ruzova. Niekedy byva z trubice odpadnuty privod.
jova1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jova1 »

Taky jsem řešil podobný problém. Podsvícení náhodně vypadávalo, pomáhalo zavření a opět otevření. Měnil jsem budič, na chvíli to pomohlo, pak se závada opakovala. Nakonec jsem vyměnil trubici a při tom zjistil, že byl upálený přívod u trubice.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... light=asus
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“