pračka s přívodem teplé vody
Moderátor: Moderátoři
pračka s přívodem teplé vody
tady to někdo bastlil do normální pračky http://vyrobaprvozuj.webnode.cz/voda-pr ... plou-vodu/
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
To se ta horká voda "ředí" na potřebnou teplotu ?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
Generalsound píše:Řešim podobnej problém. Zatim jsem taky nic neobjevil. Ne každej má vodu teplou 80. Mě kupříkladu tepelný čerpadlo ohřeje na 47, za to v neomezeným nožství. Nehrozí opaření, nejsou takový ztráty tepla v trubkách, ohřev mnohem levnější.... Tady má taková pračka význam, mám asi 10 let starou philco, ale už dosluhuje
No tak si tuto teplou vodu rovnou připoj do pračky místo studené, na vyšší teplotu se dohřeje spirálou. V čem je problém, kromě toho, že máchání bude v teplé vodě?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
mopadzi píše:moja trvá na tom, že některé prádlo musí prát na 90st.....
Pokud provozuje třeba nějaký soukromý masérský salón či ubytovnu, je to pochopitelné. V domácnosti je to na běžný provoz zbytečný. Ale ženy jsou zajímavé a velmi složité osobnosti...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A kutilmile - nelituju tě
procesor píše:Kvalitné pranie vyžaduje na začiatku chladnejšiu vodu.
Ne, to na to nemá vliv. Na kvalitní praní má vliv správná teplota a správné prášky či gely. V žádném připadě ale nemáchat v teplé vodě. Máchání je účinné právě ve studené vodě, kdy je možné se pracích prostředků dobře zbavit. Takže přívod teplé vody ano, ale mít také přívod té studené vody. Pračky stavěné i na teplou vodu si tu teplotu umí snížit, ohřát samozřejmě taky.