Sluchátkový zesilovač Ciuffoli
Moderátor: Moderátoři
Sluchátkový zesilovač Ciuffoli
chtěl bych si postavit tenhle sluchátkáč. Zajímalo by mě párování trandů. Mám spárovat všechny npn na stejnou betu a přechod i pnp na betu a přechod? vyjímaje konců? bude v servu stačit lf411?
schéma jsem doplnil o regulaci kliďáku ala dpa.
- Přílohy
-
Bez názvu.jpg- (88.57 KiB) Staženo 275 x
Je to zbytečný, je to zbytečný, je to zby-teč-ný.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Postav Ciuffoliho, taky nějaký OTL sluchátkový headamp a za použití slušných sluchátek o vyšší impedanci si uděláš svou analýzu zvuku…
BC550/BC560 pokud možno se shodnou betou.
http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?pid=272324#p272324
Proč do čufolíka nepoužiješ normální trandy? Rozdíl jen tak tak poznáš na osciláku, ušima pak sotva, možná snad kdybys měl kochleární implantát a pouštěl si to skrze cívku přímo do řepy. Nebo jseš nějakej sperman, co slyší zvuky o intenzitě -150dB, dokáže detekovat nelineární zkreslení nula nula hovno a slyší tóny v rozsahu 0.1Hz - 192kHz?
Myslím, že nepoznáš rozdíl mezi čufolíkem s nízkošumovejma trandama, perfektně spárovanejma, s nízkošumovejma odporama a extrasupermrtě Low ESR kondama a mezi bastlem s KC147, uhlíkovejma odporama a kondama vykuchanejma ze sovětský televize.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Není to pro mě a chci udělat dojem, tak jsem myslel, že se dočkám slušnějšího zacházení.
svmbass: díky, ve schématu jsou bc557/547 bude zvukově rozdíl oproti BC550/BC560? nemůžu teď kouknout na datasheet.
jinak teda děkuji zůčastněným.
nicméně to, co jsem potřeboval vědět už vím.
Zatím děkuji.
edit. jop ty mje tam plánuju taky dát.Betaron někde psal, že je tam má taky. Podle datašitu je stačí otočit oproti bdčkám.