Neni tohle uz ocividne klamani spotrebitele?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Generalsound »

Profi repráky takovýhle výkony opravdu jsou schopný krátkodobě snést. Vzpomínám, jak jsme vybírali 18" basáky tím, že jsme do nich pouštěli cca 0,5 sekundový impulsy přímo síťovýho napětí! Změřili zkreslení, ak. tlak a shodou okolností vyhrál reprák, kterej i pak nejdýl přežil. No a teď s 4 takovejma 18" na stranu a 8x 3kW zesilovačem uhrajem bez problémů náměstí. Ten výkon pochopitelně musí být časově omezenej, pomalejma limiterama. V tom zesilovači jsou přeqapivě jen 3 dvoukilowatový toroidy, ale baterie kondenzátorů těžší než ty trafa.
Tím samozřejmě neomlouvám ty nesmyslný výkony na spotřebce, ale u profi techniky to zas takový přehánění neni
Philip_Fry

#17 Příspěvek od Philip_Fry »

Sendyx píše:Mackie si snad nikdy nehrál na nějakou světovou špičku...
Jo ale zkus to vysvětlit desítkám zejména menších zvukařů, kteří to díky dobrému okecávání H.M. u Hrůzy koupili...

Jinak ano, dneska se i v profi sféře udává zpravidla "burst" výkon a to včetně "top" značek, ať už u reproboxů nebo zesilovačů. Příkladem budiž třeba LabGruppen fp10000q a jeho 10kW...
Sendyx

#18 Příspěvek od Sendyx »

Já teda raději u místního malého zvukaře nebo v 🤐 raději potkám polofunkční Mackie než nefunkční Bachanauši nebo nějaký šrot, koupený i mnohem dráž než zmíněný Mackie...
sinclair

#19 Příspěvek od sinclair »

Nedávno jsem byl NUCEN /ačkoli jsem to už před lety odmítl/ opravovat jednu z posledních verzí "PA" výkonového zesilovače Omnitronic P-1500. Co jsem tam našel, viděl a hlavně potom změřil /a porovnal s údaji v dokumentaci/ bylo až k nevíře. Pokud o tomhle případu chcete vědět o něco víc, napište sem. Ale upozorňuju, že to nebude zrovna krátký článek...:-)

P.S. Philip_Fry : originální LG FP10000Q těch 10kW skutečně dává. Měl jsem jej půjčený a před měřením jsem musel požádat místního zástupce E-on o výměnu pojistek v HDS z 35 na 50A a jednodenní výměnu hlavního jističe v rozvaděči domu z C20A na C40A. Ten zesilovač skutečně přes 10kW dával, ovšem jen něco přes 5 minut, než začala vařit voda v kýblu, kde byla chlazena zátěž. Obecně se mezi profesionály už ví, že se tu začíná potulovat čím dál tím více čínských kopií LG právě tohoto modelu, které dávají ani ne poloviční výkon. Možná, žes narazil právě na tuhle kopii. Mrzí mě, že jsem nepořídil fotky vnitřku skutečného FP10000Q, foťák měla dcera na výletě a mobil mi nefotí zrovna slušně.
Naposledy upravil(a) sinclair dne 15 kvě 2014, 20:28, celkem upraveno 1 x.
Sendyx

#20 Příspěvek od Sendyx »

Leoši, hovnotronic je zlatý proti těm svinstvům a ekoodpadkům typu Auna, Kaifat, Holywood, Ibiza a dalším.
sinclair

#21 Příspěvek od sinclair »

Jistě Tome, to je bez komentáře, naprostý souhlas.
Bastlfanda

#22 Příspěvek od Bastlfanda »

Sendyx: asi patřim k těm šťastnějším a o tebou zmiňovanejch "firmách" jsem naštětí v životě neslyšel a za "dno" považuju už ten omnišrot ... ono je smutný i co se stalo s JBL, apod. ... ale stádo si to bohužel žádá a to je asi ten největší problém (jinak by takový firmy prostě neměly klientelu a vych*ípaly by na svý lži samy... )
Trošku odbočim, ale tohle "klamání" (spíš bych často řekl podvody) je bohužel prolezlý vším - např. ta reklama na ten "nejslavnější černej bublinatej nápoj", kterej s tim původním (z jehož ingrediencí vychází i první část názvu) má už hoodně dlouho pramálo společnýho, to je taky na žalobu, i když to podávaj jako jejich "úspěch" v oblasti umělejch sladidel, je to prostě obyčejnej podvod, kterej může bejt i zdraví nebezpečnej (ta směska těch umělejch svinstev je i pro zdravýho člověka škodlivější než ta hromada cukru v těch "obyčejnejch", takhle mě někdo napálit, tak si to za rámeček nedá...) a ti zm*di se tim podvodem ještě veřejně chluběj v reklamě ... hnus velebnosti ...

edit: ještě k tomu audiu - a já "blbec" vytáhl přes pade za "ušmudlanejch" 950W, přitom jsem mohl mít za zlomek ceny dvacetinásobek výkonu :smash: :lol: :lol: :lol:
Sendyx

#23 Příspěvek od Sendyx »

950W ?A není to náhodou třípásmo 600+300+50W s 8" na zvukovodu a HF proklatě nízko ?

BTW, včera jsem opravoval hromadu nových věcí od JBL a je mi z toho smutno.
Bastlfanda

#24 Příspěvek od Bastlfanda »

odhalil jsi to ;) Ty vejšky jsou sice nešikovný a chce to dávat těch skoro 60kg nad hlavy, ale s lehkym "krocením" charky na vejškách/středovejškách to umí bejt dost srozumitelně přímej zvuk a ty basy jsou i z dálky masakr (taky už jsem měnil relé :oops: :lol: ), ty bedny jsou schopný "dobeat" ( :lol: ) a zřetelně "dokřičet" i víc jak pětinásobek výkonu ve slušnejch "dálkovejch" subech ( delší uzavřená horna s cca 105dbWm ) pro slušnou hrstku lidí ... taky je fajn, že je to přecijen trochu jednodušší na obsluhu a blbuvzdornost než pasivní (3-)4-pásmo ...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“