Neni tohle uz ocividne klamani spotrebitele?
Moderátor: Moderátoři
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
Tím samozřejmě neomlouvám ty nesmyslný výkony na spotřebce, ale u profi techniky to zas takový přehánění neni
- Philip_Fry
Jo ale zkus to vysvětlit desítkám zejména menších zvukařů, kteří to díky dobrému okecávání H.M. u Hrůzy koupili...Sendyx píše:Mackie si snad nikdy nehrál na nějakou světovou špičku...
Jinak ano, dneska se i v profi sféře udává zpravidla "burst" výkon a to včetně "top" značek, ať už u reproboxů nebo zesilovačů. Příkladem budiž třeba LabGruppen fp10000q a jeho 10kW...
P.S. Philip_Fry : originální LG FP10000Q těch 10kW skutečně dává. Měl jsem jej půjčený a před měřením jsem musel požádat místního zástupce E-on o výměnu pojistek v HDS z 35 na 50A a jednodenní výměnu hlavního jističe v rozvaděči domu z C20A na C40A. Ten zesilovač skutečně přes 10kW dával, ovšem jen něco přes 5 minut, než začala vařit voda v kýblu, kde byla chlazena zátěž. Obecně se mezi profesionály už ví, že se tu začíná potulovat čím dál tím více čínských kopií LG právě tohoto modelu, které dávají ani ne poloviční výkon. Možná, žes narazil právě na tuhle kopii. Mrzí mě, že jsem nepořídil fotky vnitřku skutečného FP10000Q, foťák měla dcera na výletě a mobil mi nefotí zrovna slušně.
- Bastlfanda
Trošku odbočim, ale tohle "klamání" (spíš bych často řekl podvody) je bohužel prolezlý vším - např. ta reklama na ten "nejslavnější černej bublinatej nápoj", kterej s tim původním (z jehož ingrediencí vychází i první část názvu) má už hoodně dlouho pramálo společnýho, to je taky na žalobu, i když to podávaj jako jejich "úspěch" v oblasti umělejch sladidel, je to prostě obyčejnej podvod, kterej může bejt i zdraví nebezpečnej (ta směska těch umělejch svinstev je i pro zdravýho člověka škodlivější než ta hromada cukru v těch "obyčejnejch", takhle mě někdo napálit, tak si to za rámeček nedá...) a ti zm*di se tim podvodem ještě veřejně chluběj v reklamě ... hnus velebnosti ...
edit: ještě k tomu audiu - a já "blbec" vytáhl přes pade za "ušmudlanejch" 950W, přitom jsem mohl mít za zlomek ceny dvacetinásobek výkonu
- Bastlfanda