chcel by som prerabať VHS kazety na DVD, doma mam video TESLA VCR 5350 (6 hlavove, HI-FI, VHS HQ) myslite bude dostatočne na prehravanie? rozmyšľal som že kupim z internetu niečo lepšie niejake S-VHS video (THOMSON SCENIUM VPH7090 HIFI S-VHS) myslite že by sa to vyplatilo alebo ani nie? nemam skusenisti s tym tak by som poprosil o radu
vyber VHS prehravača na prerabanie do DVD
Moderátor: Moderátoři
vyber VHS prehravača na prerabanie do DVD
chcel by som prerabať VHS kazety na DVD, doma mam video TESLA VCR 5350 (6 hlavove, HI-FI, VHS HQ) myslite bude dostatočne na prehravanie? rozmyšľal som že kupim z internetu niečo lepšie niejake S-VHS video (THOMSON SCENIUM VPH7090 HIFI S-VHS) myslite že by sa to vyplatilo alebo ani nie? nemam skusenisti s tym tak by som poprosil o radu
(ak máte v zbierke kaziet aj kazety S-VHS tam je už potom nutné zakúpenie S-VHS videorekordéru pre korektné prehratie záznamov. Prípadne bude zrejme postačovať aj video s SQPB teda super quasi play back. teda LEN prehrávanie kaziet S-VHS. )
- RomanoREPAIRS
a pre tieto prípady kedy je potrebné LEN prehrať pár záznamov S-VHS boli v posledných rokoch na trhu (hlavne JVC) tzv. SQPB-VHS videorekordéry. To znamená že šlo o klasický VHS rekordér ale umožnovali aj korektné prehrávanie S-VHS videokaziet.
Hledej nějaký video, který má TBC - Time Base Correction. Oceníš to hlavně na svislých linkách v obraze na míň kvalitním záznamu. Pokud to video nemá, tak se svislý linie "vlní". Mají to taky některý karty pro digitalizaci. Jinak když si vybereš video S-VHS, máš výhodu v univerzálnosti a hlavně má určitě S-VIDEO výstup, což taky prospěje kvalitě převodu. Záleží, jak to myslíš vážně - jestli si chceč udělat pár videí po příbuzných a známých, stačí Ti to co máš.
TBC mívají S-VHS videa od JVC, cena je i dneska vyšší něž je zdrávo.