Symetrika

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Sorry, dávám dohromady pracoviště a ještě mi nechodí kreslení schémat, tak jsem to popsal, no... Já myslím, že pokud si to bude chtít přečíst, přelouská i F.L.Věka...
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pajosek2 »

Ahoj to zapojení co tu dáváte k dispozici je opravdu pro napájení malých odběrů. Existuje trochu lepší zdvojovač napětí. Neumím dávat to textu odkaz na internetové stránky,ale když si zadáš ZDVOJOVAČ NAPĚTÍ tak to najdeš. Ale uvědom si,že když budeš ze zdroje odebírat například 1 ampér,tak těma diodama poteče v nárazech 2 ampéry a potřebuješ min.dvakrát větši filtraci než normálně. Nevím jestli Ti to utáhne,ale kdyby jsi za to dal polovodičovou tlumivku tak by to mohlo jít i při tom velkém odběru,rezervu napětí mít budeš,tak na té tlum. můžež ztrácet asi 6 V,tím odstraníš brum.
stephunk

#18 Příspěvek od stephunk »

Pajosek:
Polovodičová tlmivka?Je síce neskoro ale počujem to prvý krát v živote-čo si tým myslel? :)
Sendyx

#19 Příspěvek od Sendyx »

Asi myslel "násobič kapacity".
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pajosek2 »

Omlouvám se,tento výraz se moc nepoužívá.Je to v podstatě tranzistorový 78stabilizátor,Určitě jsi to viděl. Do kolektoru přivádíš napětí, v bázi to stabilizuješ a z emitoru odebíráš. nebo i ty IO napříklat řady MA 78.. Má to výhodu že odřežeš brum,ale asi tam budeš mít dost velkou výkonovou ztrátu,takže musíš chladit.
stephunk

#21 Příspěvek od stephunk »

aháa no tak to je fakt 'trefné' prirovnanie-ale už rozumiem 8-)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“