Otravující telefonní číslo

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bastlir40

Otravující telefonní číslo

#1 Příspěvek od bastlir40 »

Zdravím všechny. Doufám že jsem s dotazem ve správném oddělení a někdo mi nevynadá :-) . Delší dobu mě stále otravuje toto telefonní číslo: +420380076009 . Někdy mlčí a po chvíli zavěsí. Jindy zase začne hrát melodie jako když zavoláte např. nějakého operátora a čekáte než na vás přijde řada. Máte také s tímto číslem někdo zkušenosti, nebo jsem obětí jen já.
Zdraví vás Mirek

www.mojeelektro.xf.cz
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

Měl sis to číslo (380076009) zkusit vyhledat na googlu - prý jsou to nabídky na slevy od EONu nebo něco v tom stylu.
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Zadej to číslo do gůůůglu nebo do seznamu a budeš mít chvíli co číst. Podle všeho jsou to otravové "od EONu", ale mohou nabízet v podstatě cokoli, nebo cokoliv vyzvídat. Prozváněním zjišťuje automat jestli je číslo "živé" a pak za několik dnů se provede cílený útok :evil: . Nejlepší je hned z kraje poslat do :obscene: ,nebo číslo uložit na "black list" nejlépe s hláškou "volaný účastník je momentálně nedostupný", eventuálně i něčím tvrdším.
Už mne tihleti šmejdi s..ou, votravujou když jsem v práci (nejčastěji když zrovna řeším něco na co je potřeba se soustředit), nebo odpoledne, ale i večer, když chci mít klid.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
bastlir40

#4 Příspěvek od bastlir40 »

Už jsem to našel, měl jsi pravdu. Je to EON. No..., mají opravdu slušný přístup. Takto určitě seženou zákazníky. :guns:
Zdraví vás Mirek

www.mojeelektro.xf.cz
Nika
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nika »

Sice si o EONu nedělám velké iluze, ale hromada kriplů se za ně jen schovává. Jednoho jsem vyhazovala předminulý týden. Nakonec z něj vypadlo, že je od Bohemia Energy, to jsou parchanti největší.
monterjirka

#6 Příspěvek od monterjirka »

U Androida se to dá dát na BlackList, u obyčejného mobilu je to horší, u "pevné" ještě horší.
Kdysi jsem stavěl jeden "obvod"... Pokud je zapnutý CLIP, mezi 1. a 2. zvoněním to na analogové lince "vypípá v DTMF" číslo volajícího. Tak jsem to chytal, posílal do PICky a ta přes optočlen cca na 5 vteřin sepnula relé jako kdyby to někdo zvednul a za pár vteřin zavěsil.
Když to někoho baví, ať ten hovor zaplatí...
MetalGod

#7 Příspěvek od MetalGod »

Mně zas asi 2-3 roky votravuje Kyslík.
Před pár lety jsem dával do kupy kamarádovi aDSL modem, protože jsem nevěděl pár detailů, zavolal jsem Kyslíkovi s tím, že kamarád, jejich zákazník, je sice podnikatelem, ale já se mu to snažím pouze rozchodit, že s Kyslíkem nic nemám.
Od tý doby alespoň jednou do měsíce od nich mail s tou nejvýhodnější nabídkou ve Vesmíru nebo s nějakým připosraným dotazníkem, na kterej bych sral i jako nejvěrnější zákazník. Dokud jsem měl starý číslo, tak mi věčně volali a furt něco nabízeli. A pokaždý jsem je posílal do prdele a do dámskýho přirození, ale nic platný, votravojou furt.
Ale co, číslo mám jiný a cokoliv od Kyslíka mi okamžitě putuje do spamů.
Asi na ně hodím sexuální obtěžování, když je vzrušuje má koprolalita na téma pohlavních orgánů a defekačních procesů.
Naposledy upravil(a) MetalGod dne 24 kvě 2014, 06:11, celkem upraveno 1 x.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Na mnohych obycajnych mobiloch sa da nastavit zvonenie pre konkretny kontakt alebo skupinu kontaktov. Staci si urobit prazdne zvonenie a nastavit ho tam.
DELONG

#9 Příspěvek od DELONG »

Presne tak ako radí rnbw a pokiaľ je clipko tak ku kontaktu priradiť "K***T NEDVÍHAŤ " alebo zdvihnúť pustiť mu nejaké desné zvuky nech si to zaplatí :mrgreen: .
konosuke

#10 Příspěvek od konosuke »

Na obtěžující volání odpověz "okresní kriminálka, nadporučík Vrána, příjem..."
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Ještě lepší je vybafnout "Odkud máte tohle číslo? Okamžitě mi předejte vašeho nadrízeného, aby mi vysvětlil, jak jste získali tenhle telefon...!!!" a nedat se, neodpovídat na žádný idiotský dotazy a jen do úmrti opakovat, že pokud nedostanete na ucho vedoucího, tak bude zle. Ono je to po chvíli přestane bavit a zavěsí sami...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Habesan »

Tím vším jim akorát dáte najevo, že vaše číslo je živé. Oni mají nejspíš paušál.

Myslím, že mé číslo považují za mrtvé. Jednu dobu jsem neznámá čísla docela důsledně nezvedal, až mi přestali volat.
V poslední době potřebuji přijímat i hovory z (dosud) neznámých čísel, a přesto se mi pár let nestalo, že by to byl SPAM. Navíc každý, kdo se mi potřebuje dovolat, to zkusí znova (včetně šmejdů).

Nejhorší jsou lidé co se s nimi ochotně vykecávají, ruší tím své okolí, a až pak zdvořile odmítnou, hlupáci.

To zobrazení čísla volajícího také na analogové telefonní lince je fajn věc, škoda, že ji zavedli, až když pevné linky zabili...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“