bzučení repro u propojení s plazmou

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
cvrky

bzučení repro u propojení s plazmou

#1 Příspěvek od cvrky »

Zdravím všechny
Mám plasmovou telku Orion, domácí kino Panasonic, Digi satelit, věž Panasonic. Vše mám mezi sebou propojeno aby se zvuk dal poslouchat na domácím kině. Když jede DVD film je vše v poho. Ale jakmile přepnu na zvuk z TV začne repro od dom.kina nepříjemně bzučet. Totéž se děje při zapnutí věže,jakmile zapnu AUX a pustim do beden zvuk z TV tak repro začne bzučet.
Totéž se dělo i když jsem měl malou klasickou televizi, akorát to nebylo tak výrazné a dalo se to jakž takž poslouchat.
Potřeboval bych poradit co se s tím dá dělat. Dík
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tam bude možná problém v nějaké zemní smyčce. Pokud máš ochranný pospojování domu včetně hromosvodu,anten a zemního kolíku v zásuvce, vzniká "dvojí zem", která způsobují tyhle jevy a spínanej zdroj v televizi to jen dorazí.

Zkus povytáhnout cinche z TV, aby se přerušila zem, popř na chvíli odpoj antenu ze satelitu (pokud je zemněná),prostě všechno, co nějak souvisí s možným propojením se "zemnícím kolíkem" v zásuvce.

Můžeš zkusit i vytáhnout antenu z televize, sice zmizí obraz, ale mělo by zmizet i bzučení, zatímco na nějaké "nenaladěné" předvolbě by měla být "modrá" obrazovka bez signálu, ale bzučení by mělo zůstat.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
cvrky

#3 Příspěvek od cvrky »

Dík za radu zítra to vyzkouším dnes valím na noc.Jinak s tou elektrikou to asi bude špatný. Bydlím v starým cihláču máme ještě hliníkovej rozvod. Nemohlo by to být tim,že mam všechny tyto věci zapojený v jedné prodlužce?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tohle nevadí, spíš jde o to, kam je zemněná antena a satelit a jestli je to její zemnění někde spojený se "zemním" kolíkem v zásuvce nebo to má extra uzemnění.

Ale napřed to zkus, třeba je ten problém někde jinde...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“