Identifikace IO
Moderátor: Moderátoři
Identifikace IO
Nevím ani přesně tenhle typ pouzdra.
Každopádně je to zvyšující měnič pro +5V pro USB.
Popis je asi 50MJZ.
M.
- Přílohy
-
IO.jpg- (228.54 KiB) Staženo 95 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Zatím jsem našel indicie, že by to mohl být NL1928, ale ani k tomu nejsem schopen sehnat datasheet.
pepik9- jo, zapojení vypadá totožně, ale jak s jistotou zjistit, zda jsou záměnné?
ZdeněkHQ- no, ono to tady bude asi trochu komplikovanější (blbě jsem se předtím díval)- tenhle IO je zapojen v cestě od napájení k výstupnímu USB konektoru. Takže spíš to bude Low drop stabilizátor (nahrává tomu i to, že u něj není žádná indukčnost). Ten feedback je ale hodně zajímavě zapojen- bere se z výstupu Step down obvodu pro +3,3V. Možná aby byl zajištěn opožděný náběh USB (podobně je totiž zapojen i Enable).
Každopádně tady mám už dva routery se stejným vadným IO, ale zajímavostí je, že jsou proraženy na vstupu, ne na výstupu.
Zatím díky za podněty
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zkoušelo se to pořád jedním a tím samým adaptérem, tam bych problém nehledal. Navíc jsem jeden vyzkratovaný našel už poté, co jsem router otevřel (vůbec ještě nebyl připojen na napájení). Bohužel je nutné tyhle routery pro požadovanou aplikaci otevřít, jsou lepené, takže už nejde reklamovat zpět.
A v několika jsem viděl už stopy po pájení, asi rework přímo ve fabrice (a možná ne úplně ideální).