Klávesnice, prohození tlačítek Y/Z
Moderátor: Moderátoři
- Radimhavirov
Klávesnice, prohození tlačítek Y/Z
napadla mně taková věc, snad to není velká kravina.
Mám telefon Nokia N8 a po připojení klasické USB klávesnice se prohodí tlačítka Y/Z (EN)
Existuje nějaká klávesnice, která by šla uvnitř na plošňáku předrátkovat tak, abych měl tyto písmenka přehozena jako v CZ verzi ?
Diakritiku nepotřebuji.
Předem dík za názory
Ještě mi k tomu pošli IMEI telefonu( *#06# ).
Všechno to může být závislé na jazykové lokalizaci mobilu.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Radimhavirov
Jinak by mohl být samozřejmě taky problém v tom, že tvoje klávesnice je určená pro EN lokalizaci, tam by to bylo dáno asi HW...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Radimhavirov
Ještě se zkus podívat do nastavení telefonu, je tam někde (mimo nastavení jazyka) i defincice nastavení klávesnice. Pokud je tam CZ, tak bych zkusil ještě nový update SW (raději přes PC Suite, než přes FOTA). Pokud nic z toho nepomůže, tak na 99% vidím problém v klaviatuře.
Michal22 píše:...a ZdeňkaHQ poprosím, zda by nemohl přidat * a # do lišty se znaky- mám NL klávesnici...
To si neumíš zajistit přepínání klávesnice? To musí Zdenda dávat mezi speciální znaky naprosto běžný znaky tabulky ASCII?
Kliknu na aplet jednou a z český QWERTY klábosnice mám řeckou. Kliknu podruhý a je z ní ruská. A po třetím kliknutí mám zase CZ QWERTY. Kdybych uměl čínsky/arabsky/hebrejsky, tak tam taky nějakou takovou mám.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Zdeňka jsem poprosil, samozřejmě mě může poslat do pr...e, ale raději bych počkal na jeho vyjádření.