OVP CTV 281, výmena VN trafa
Moderátor: Moderátoři
OVP CTV 281, výmena VN trafa
na tomto fóre som sa po dlhom skúmaní a porovnávaní všemožných dostupných informácií na webe dozvedel, že najlepšia náhrada za VN trafo OREGA na OVP CTV 281 je VN HR-8002. Staré trafo iskrilo tak som sa rozhodol ho vymeniť. Trafo som objednal v servisnej predajni OVP.
Je trochu väčšie, ale zmestilo sa. Chýba mu len jeden vývod, ktorý bol na starom OREGA pripojený na kostru.
Po výmene mi ale TV nefunguje a pri meraní napätí je to dosť divočina.
Kde má byť +27V je +29V, namiesto +200V je +220V, ale to by nebolo to najhošie, horšie je, že z vývodu č.10 VN tr. mi nejde napätie 6,3V na dosku obrazovky.R 155 je v poriadku.
A ani na vývode 8 VN tr. nieje napätie 48V. Informácie mám zo schémy tohoto TV. Vyzerá to, akoby táto časť VN trafa vôbec nepracovala.
Pokial by ste mali nejake rady, budem Vám vďačný
- silvestermar
Do tejto opravy som sa pustil po veľmi dlhom čase, tak si presne nepamätám ako fungoval TV, viem len, že vypadávala obrazovka. Keď som sa išiel na to pozrieť, tak už nenabehla vôbec a iskrilo trafo.
Aktuálny stav: Zapnutý stav, svieti zelená LED na prednom panely, žhavenie na hrdle obrazovky svieti.
začal som premeriavať súčiastky okolo a R175 bol prepálený. Vymenil som ho, ale po zapnutí zhorel ako fakľa..
Vymením a potom poviem ako to dopadlo.....
Zatiaľ sa majte a veľmi pekne ďakujem za rady