Instalace Win 8.1 na disk s GPT
Moderátor: Moderátoři
Instalace Win 8.1 na disk s GPT
- serviceman
- pocitujlasku
StandaT píše:předinstalovaný nepotřebný balast
No pozor, acer ma taku jednu specialitku, ze riadenie ventilatora je cisto sw zalezitost, aby si ho neupiekol, tak musis mat nainstalovany ten balast od nich.
Dlho som tomu neveril, ale da sa to pekne vysledovat v Linuxe, kde ventilator ide bud naplno od zapnutia ntb, alebo na min. otacky a bez problemov upecie procak. Vsetky ostatne znacky -tam to riadi bios, resp. Hw nezavisle od OS.
- pocitujlasku
U grafárny jsem měl malej sedmilupenovej větráček, na němž bylo trvale 12V, žádná regulace, řev jak z vysavače. Tak jsem vzal darlingtona, termistor, kterej snímal teplotu chladiče, víceotáčkovej trimr, se kterým se dala nastavit cílová teplota, a udělal si automatiku.
To si říkáte bastlíři?!
Jinak se divím, že i nejnovější kachlič má problémy s GPT, když můj Debík to umí. Akorát jsem považoval za zbytečný ho mít na 64G SSD, kde dělal jakejsi bordel (nešlo využít celou kapacitu disku, na začátku i na konci bylo pokaždý volný místo).
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- pocitujlasku
MetalGod píše:To jako že byl někdo línej nainstalovat si Fancontrol?
Praveze acer hw ma dlhodobo problemy v Linuxe, lebo tam cele riadenie je vlatne, bez nejakych api, alebo standardov, sw je uzatvoreny, a oficialny pre Linux neexistuje.
Na notase so zarukou je to trocha problem cokolvek bastlit.