Reklamácia disku
Moderátor: Moderátoři
Reklamácia disku
na externom disku sa objavili premapované sektory. Disk je ešte v záruke, predpokladám, že jediná seriózna cesta vybavenia reklamácie je výmena. Ak by predávajúci mal úmysly iné, napríklad to "opraviť", dá sa to? A ako sa proti podobnému poistiť?
Ale asi po tejdnu se mi zastesklo po datech na starým disku, tak si říkám, píchnu ho tam, připojím a data se z něj pokusím vypreparovat, což se mi povedlo a 99% dat jsem obnovil- teda jmenovaly se podle čísla jejich inodu, takže v tom byl bordel, když 1 inode byl soubor a druhej složka, což je vlastně taky soubor. Ale to by ještě šlo, že jo, jenže podle SMARTu nemá jedinej vadnej blok, k žádný realokaci nikdy nedošlo, jen Read Error Rate mám na hodnotě 53, což je u disku, co běží v kuse 3 roky, 2 měsíce a 8 dnů ještě v poho.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- serviceman
- pocitujlasku
Odišiel mi v počítači, vďaka mrazničke som ho ako tak rozchodil, vždy šiel len do zahriatia, intervaly ochoty spolupracovať sa však postupne dramaticky skracovali, podarilo sa mi ho rozchodiť asi 5x, čo stačilo na postupné vytiahnutie väčšiny dát, potom sa však odmlčal úplne.. Nie je však vylúčené, že na záver skolabovala zarosená elektronika..