Superb I TDI PD vs. Mazda 6 2.0i
Moderátor: Moderátoři
- tatramacek
A kutilmile - nelituju tě
- tatramacek
- tatramacek
- tatramacek
EKKAR píše:Těch 470g je zajímavý - já mám třeba do klimy v roomsteru (totožná s fábulí, A2, ibizou a polem) předepsanou váhu 550g chladiva - myslím že mu říkají R-35, prostě nějakej druh freonu/ledonu či jak se ještě těm chlor-fluor-karboderivátům nadává...
Každé auto to má nejspíše jinak...
Včera jsem se i z mechošem bavil,proč se ta klima třeba při nastavení na minimální teplotu pořád zapíná a vypíná - střídavě. Prej je to tím,že neodebírám pořádný chladící výkon... Zvýšil otáčky ventilátoru skoro na max a kompresor jel trvale..
Na diagnostice se objevili 4 závady spojené s vybitou AKU - pravda.. Auto mělo baterku při koupi ještě origo a docela vybitou.. Po výmazu závad je vše ok....
EKKAR píše:Těch 470g je zajímavý - já mám třeba do klimy v roomsteru (totožná s fábulí, A2, ibizou a polem) předepsanou váhu 550g chladiva - myslím že mu říkají R-35, prostě nějakej druh freonu/ledonu či jak se ještě těm chlor-fluor-karboderivátům nadává...
Určitě je to R-35? Roomster přece není tak starý auto a dvouciferná čísla v označení chladiv obvykle značilo ještě freonové chladivo a už docela dlouho se používají chladiva bezfreonová, typicky R134a apod. Ovšem tyto chladiva (s tříciferným číslem) začala zeleným vadit taky, sice už nepožkozujou ozónovou vrstvu, ale jsou to skleníkový plyny a to silně (oproti CO2). Takže teď i lobby určitých výrobců těch chladiv zase protlačujou svoje produkty (viz např.R1234yz a související odpor Mercedes-Benz toto chladivo používat, protože je zase extrémně hořlavé).
Máš tam jasně vyjádřenou nejistotu - opravdu nevím, musel bych letět k autu, otevírat haubnu a baterkou si svítit na štítek na klimě v místě, kam je sice pohledovej i manuální přístup jak k penězům, ale bordelu je tam na půl prstu tlustě.Sesi píše:EKKAR píše:...- myslím že mu říkají R-35, prostě nějakej druh freonu/ledonu či jak se ještě těm chlor-fluor-karboderivátům nadává...
Určitě je to R-35? Roomster přece není tak starý auto ....
Prostě je to nějakej R-cosi chlor-fluor-derivát, klidně možná ten R-134 nebo 135, já fakt nevím.
A k tomu množství chladiva, třeba na Focusu I jsem viděl náplň 740g a to není velký auto, prostě bude záležet na rozsahu soustavy, délkách potrubí - kde je kompresor vzhledem k výparníku apod.
Jo a tam přemýšleli - štítek s informacemi o náplni klimy (vč. typu a množství oleje) dali rozumně hned poblíž zámku kapoty, viditelné jakmile se otevře kapota.
- tatramacek
Je možný aby auto mělo nějaké dva chladicí okruhy ovládané pres řídící jednotku nejakym ventilem? Auto ma i nyní v zimě cca po kilometru ručicku teploměru v provozní poloze. Ze by se motor zahřál na malý okruh chlazení a pak teprve pustil vodu do chladiče ?
Druha věc. Při studenem startu otacky motoru vyskočí na 2000ot a postupně padají dolů cca k 1200ot. Je to normální ? - rychlejší mazání ??