DVD Sencor -SDV-2501

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mates608
Kontaktovat uživatele:

DVD Sencor -SDV-2501

#1 Příspěvek od mates608 »

DVD Sencor -SDV-2501 prosim o pomoc na tomto prehravaci sviti jen dioda ze je v pohotovostnim stavu jinak nic nefunguje kontroloval jsem vystupy napeti zda se ze jsou v poradku poradte cim by to mohlo byt [/b]
******************<br />mates608
servis

#2 Příspěvek od servis »

Elka ve zdroji si vyměň... 8-)
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DiGiCo »

Elyty na sekundáru zdroje, typicky na 5V větvi. Mimochodem, ten zdroj topí jako kráva, není se čemu divit, že tam ty elyty odcházej...
mates608
Kontaktovat uživatele:

kondik

#4 Příspěvek od mates608 »

jo jsi dobrej opravdu byl to 100uF/25v uz to maka :D
servis

#5 Příspěvek od servis »

DiGiCo píše:Elyty na sekundáru zdroje, typicky na 5V větvi. Mimochodem, ten zdroj topí jako kráva, není se čemu divit, že tam ty elyty odcházej...

Tyhle elka odcházejí kvůli spindle motoru,z důvodu odběru,po výměně elektrolytů stejně odejde motor,jestli ho hned nevyměníš
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DiGiCo »

servis píše:
DiGiCo píše:Elyty na sekundáru zdroje, typicky na 5V větvi. Mimochodem, ten zdroj topí jako kráva, není se čemu divit, že tam ty elyty odcházej...

Tyhle elka odcházejí kvůli spindle motoru,z důvodu odběru,po výměně elektrolytů stejně odejde motor,jestli ho hned nevyměníš

Tak ono je to samozřejmě jedno s druhým... Holt laciný šmejd.
silio

#7 Příspěvek od silio »

Treba poriesit ten motor a vymenit C,2ks v 5V ceste a 2ks v 3V(3.3V) ceste,minule som ich menil len podla merania,tie co ukazovali ok som nemenil a nic 8O ,musel som ich vymenit aj ked merak ukazoval nieco ine (pritom je funkcny,slape vynikajuco).A teraz sa spoliehajte na meraky. :opravar:
silio

#9 Příspěvek od silio »

Mam teslacky mostik,meria C,R,H a daju sa prepinat napatia a frekvencia a aj tak to nenameria :cry:
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od DiGiCo »

Na takovéto měření je vhodnější ESR tester, kondík nemusí jevit ztrátu kapacity (tedy na RLC můstku nezjistíš nic) a přesto může být vadný.
Killroy
Moderátor

#11 Příspěvek od Killroy »

Taky se mi tu objevilo na stole tohle neštěstí a má následující neřesti: po načtení přehrává pouze černobíle a s nakřáplým zvukovým doprovodem. U mluveného slova mi to dokonce připadá jako i s nějakým divným dozvukem…:ponder: Je jedno zda jedu přes scart nebo výstupy cinch. Mám i pocit že mu dlouho trvá než se probere ze stand-by, otevře šachtu a tak. Navíc mi dotyčný nepřinesl dálku. Zdrojová napětí sice sedí, zvlnění ani kondy jsem zatím ale neměřil. A tak tady nad tím sedím tak nějak bez chuti, přemýšlím zda se do toho vůbec pustit a jestli není lepší to nakopnout už teď, anebo počkat až mi to tu někdo posvětí…

Killroy
Killroy
Moderátor

#13 Příspěvek od Killroy »

kondik píše:skus novy firmware (iked neviem ci do sencora nieco najdes).

Taky mne to napadlo, ale určitě to nebudu řešit. Zítra v rychlosti proběhnu zdroj a to je to maximum které jsem ochoten tomuto verglu věnovat.

Killroy
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od durkovic »

nepredpokladam že to bude zdrojom, ibaže by z neho liezli nejaké parazitné interferencie, skôr sa mi to tiež zdá na ten FW, ak máš overene dobrý FW pre tento model, tak prehrať ho by nemal byť problém.
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

V niektorom druhu Sencora som uz mal aj odideny operak na zvukovom vystupe - zvuk hral, ale chrcal a vydavalo to vselijake pazvuky.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “