Zdroj 4-20mA
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
U souboru "A Constant Current Source for a Grounded Load using a Single Op-Amp.txt" přejmenujte příponu na mht.
Přikládám i schéma zdroje PSC22 - ale já osobně jsem zdroj nikdy v ruce rozdělaný neměl, kreslil jsem to podle obrázků, které mi kámoš naposílal. Proto se může stát, že mi na fotkách něco uteklo a zdroj nedrží proud jako oroginál. REsp. možná že ani originál nedrží proud při změně zátěže z 0 na 100 Ohmů. Nevím. Takže schéma PSC22 je bez záruky. Taky původní operák v PSC22 byl trochu jiný - LM10CL N8 - ale ten jsem nesehnal, takže tam mám LM10CN.
Nicméně se s PSC22 pracuje velmi dobře, umožňuje připojení jako aktivní a jako pasivní zdroj, aripotem jdou nastavit uA, takže i přesnost je vyhovující.
Nedávno jsem za 2.000 koupil ještě na Aukru zdroj UNI-T UT712. Ten umí i napětí, ale má jednu nevýhodu - stejně nevím, co mám na výstupních svorkách. Kdyby tak ještě měřil opravdouvý proud, bylo by to super. Takhle vidím jen požadovaný proud. To PSC22 má aspoň diodu na test celistvosti smyčky.
Občas, naposledy před mnoha lety, se PSC22 objevil i na Aukru asi za 100 Kč - ale to jsem prošvihl.
Ať se daří.
Petr Filipi
- Přílohy
-
A Constant Current Source for a Grounded Load using a Single Op-Amp.txt- (21.72 KiB) Staženo 200 x
-
PICAXE_4-20mA_Tester-Article[1]-2.jpg- (231.64 KiB) Staženo 229 x
-
Proudový zdroj-PSC22.pdf- (193.79 KiB) Staženo 232 x