pevny disk Hitachi
Moderátor: Moderátoři
pevny disk Hitachi
HTS545016BA300 Type TS5SAA160 P/N:0A74421 MLC: DA2831 a označení s firmwarem 0A74421DA28310S9C.Myslíte,že bude kompatibilní ,aby přendal elektroniku disku na ten druhý a disk se bez problemu rozjel.Jde o to abych mel jistotu,ze to bude makat
U současných disků je spíš uváděna jiná komplikace. Během života si elektronika disku zaznamenává různé kalibrační údaje, kromě jiného prý i realokaci sektorů. To může vést k tomu, že elektroniku z disků, které byly pár let v provozu nelze zaměnit.
Asi bych to risknul, a prostě to zkusil.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- Přílohy
-
P6130011 2.jpg- poskozený disk
- (283.22 KiB) Staženo 78 x
-
$_57 hard disk.JPG- objednaný z netu
- (199.32 KiB) Staženo 86 x
Taky Hitachi 2,5" 120GB.
Když se připojil k systému tak ho systém nepoznal.
Hlavičky bylo slyšet jak se snaží najet a hned se vracely zpět. Prostě v něm cvakalo.
Nemyslím, že by odešlo něco v elektronice, spíš hlavičky nebo někdo psal o nulovém odporu či pojistce co se může přepálit. Tehdy jsem to neřešil. Elektroniku možná ještě z něj mám tak bych se mohl na ni znovu podívat. Pak se mohlo stát něco s formátem disku , že špatně zaparkoval, možná by mohl pomoci low level format. Pokud ho detekují speciální programy pro low-level formátování.
Ale pokud je problém zde v nastavení sektorů, tak data už asi stejně nezachráníš.
Jinak na NETu je někde fotka, objevil jsem to později a díval jsem se na to na té mojí desce žádý odpor nebo pojistka v napájení nebyl nebo jsem to nenašel. Měl jsem trochu jiný typ DSP.
a teď se bojíš udělat daleko méně riskantní krok, a koupit elektroniku, která je s největší pravděpodobností vhodná ???
Kolik za ni chtějí?
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)