Receiver Pionees VSX-908 - jak nastavit 5.1. zvuk ?!

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wishmasterX

Receiver Pionees VSX-908 - jak nastavit 5.1. zvuk ?!

#1 Příspěvek od wishmasterX »

Zdravím, dostal se mi do ruky a momentálně používám tent ostroj, ale narazil jsem na jeden zajímavý problém a to ten, že jen některé vstupy umožňují zvuk 5.1 ať už Dolby Digital, DTS, nebo starý Dolby Pro Logic, opravdový nebo virtuální ....
Vstup pro DVD, TV/SAT jsem obsadil DVD přehrávačem a multimediálním centrem, u obojího fungují bez problému všechny prostorové režimy, do vstup uAC-3 RF in mám připojen Laserdisc a také funguje jak má ...
Jenže problém je v tom, že mám přehrávač ještě jeden a když ho propojím optikou nebo analogově, Dolby Pro Logic z toho prostě nedostanu, pouze Stereo, ale když propojím druhý přehrávač analogově a použiju opět vstup LD/DVD, už zase vše funguje, jak má, navíc do virtuálního prost.zvuku nejde přepnout ani jeden vstup VCR, CD ani MD, paradoxně to funguje u tunerou, Phono a předního Video vstupu ... Manuál jsem prošel nekolikrát a nic, nevím si rady ...
Manuál uvádí tohle:

For the Digital 1-4 setting you can choose between DVD/LD,
CD, TV/SAT, MD/TAPE 1,VCR 1 and VCR 2 sources.
• For the AC-3 RF setting you can choose between DVD/LD,
TV/SAT, VCR 1 and VCR 2 sources.
Remember, if you have a DVD/LD or LD player you should
hook it up to the analog and digital jacks in addition to the AC-
3 RF connection described here.
• Once one function (for example DVD/LD) has been assigned,
its name disappears from the possibilities on the remaining
buttons because one function cannot be assigned twice.

Což trochu opět nedává smysl, pokud AC-RF in vstup "spřahnu" s čímkoliv jiným, než je LD/DVD nebo TV vstup, nefungují efektové repro .... :?
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“