Předehřev vody
Moderátor: Moderátoři
Předehřev vody
Pitomost - právě třeba šáde s podtlakovým směšovačem na LPG nejela, dokud nebyl motor na 80°C. Aby "podtlak" správně fungoval, musel mít právě v přívodu paliva určitej přetlak, kterej bez ohřevu chladicí kapalinou nedokázal při větším odebíraným množství směsi zajistit = samovolný odpařování LPG stačilo tak ledva na volnoběh, jak se motor zatížil a začal spotřebovávat větší objem plynný fáze, bez ohřevu nedostával dostatek paliva a zdechnul.Soemtron píše:Staré karburátorové stroje jeli bez předehřevu hned na LPG.
Ve snížení přepínací teplota na 40°C nevidím problém. Na starém Seatu jsem to měl také.
A kutilmile - nelituju tě
A proc ta zmena? Po predchozim majiteli sem musel resit zanesene vstrikovace, jeden z nich prosakoval a pak se to hadalo s plynem - volnobeh hruza. Ted proste chci at benzin proudi pres vstriky casteji - modernejsi systemy uz maji i privstrik benzinu. Treba kazdy 10-ty vstrik do valce neni plyn ale benzin (muj system to neumi).
Byl sem plyn serizovat a od plynare sem slysel, ze je velmi vhodne nechat prepinaci teplotu min 35°C. Pak uz se v reduktoru plyn spravne odparuje a nestrhava sebou i kapalnou fazi. Me treba jednotka nepusti s nastavenim vic nez 40°C, jinak bych dal i vic - ta trocha benzinu me nezabije. Nak
BOBOBO píše: Nejsem se vstřikem spokojen , po deceleraci chcípe motor . Ale na atmosferiku mi to prostě již všude odmítli udělat .
Napisu jen tak neco trosku OT:
Lidi co umi skutecne seridit LPG instalaci v aute tak, aby se pri provozu nerozjizdely adaptace benzinove jednotky z chodu na benzin, je v tehle zemi podle me mene nez prstu na jedne ruce.
Zbytek jsou jenom monteri. Osadit, nahrat mapu pro ten ktery motor od vyrobce systemu a trada dalsi prosim.
"Jo pane to mate stary system.
Jo pane to uz nikdo moc neumi seridit a i kdyby malokdo ma kabel s HW klicem.
Jo pane ta 4-vodicova sonda musi mit dobre ukostreny obal.
Ta lambda sonda je mrtva pane!"
Zvlastni, koupil sem si obyc kabel pro muj system, vyrobil pripravek s tlakomerem pro overeni tlaku reduktoru a nastudoval manual od vyrobce (sehnat ho byl fakt problem). Pohral sem si jenom s korekcemi a ejhle, veskere problemy s chodem na plyn jsou pryc. Jeste potrebuju pomoci osciloskopu doladit simulovany signal lambdy tak aby se nerozjidely adaptace z behu na benzin. Nak
Startoval jsem jen na něj, pouze pod -20 nenastartovala (parkování venku). Spotřeby byla mezi 8-10l, olej byl i po 10tis. čistý tak, že mechanik ho chtěl po vypuštění vrátit zpátky.
Bohužel, karoserie korodovala rychle, ať jsem jezdil na plyn či benzín...
EKKAR píše:Pitomost - právě třeba šáde s podtlakovým směšovačem na LPG nejela, dokud nebyl motor na 80°C. Aby "podtlak" správně fungoval, musel mít právě v přívodu paliva určitej přetlak, kterej bez ohřevu chladicí kapalinou nedokázal při větším odebíraným množství směsi zajistit = samovolný odpařování LPG stačilo tak ledva na volnoběh, jak se motor zatížil a začal spotřebovávat větší objem plynný fáze, bez ohřevu nedostával dostatek paliva a zdechnul.Soemtron píše:Staré karburátorové stroje jeli bez předehřevu hned na LPG.
Ve snížení přepínací teplota na 40°C nevidím problém. Na starém Seatu jsem to měl také.
Kdybych s ni nenajezdil mnoho desitek tisic km, tak bych tomu snad uveril... ale je to blbost.