Kuriozní závada nabíječky DEWALT DCB105

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kovar

Kuriozní závada nabíječky DEWALT DCB105

#1 Příspěvek od kovar »

Včera jsem měl na opravu AKU šroubovák DEWALT po pádu ze střechy . Byla porouchaná převodovka a tu jsem dal do pořádku . Pak jsem ale koukal na nabíječku že má ve špatném stavu přívodní kabel . Říkám si že ho vyměním ,ať je oprava kompletní :) Co se mi ale po zapojení nabíječky do sítě stalo mne opravdu zarazilo :? .Normálně z ní začaly lítat blesky! Rozebral jsem ji a přemýšlel jsem kde jsem udělal chybu?! Regulační tranzistor byl otevřený jako vrata do stodoly :? A příčina? FERDA mravenec se chtěl asi ohřát!!!! :D
Přílohy
DSCN1538.jpg
(144.7 KiB) Staženo 171 x
DSCN1536.jpg
(131.43 KiB) Staženo 197 x
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
konosuke

#2 Příspěvek od konosuke »

Kdo spadl ze střechy ? Aku šroubovák, robotník nebo oba naráz ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jiriS »

A tys ho přehřál !!! :D
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

To je jako v povídce Test Stanisława Lema, klasika literatury sci-fi když navigační computer raketoplánu vyřadila z provozu moucha co vlezla mezi kontakty dvou holých vodičů a způsobila zkrat. Ale, kadet Pirx no zvládl extrémní akceleraci korábu a úhybným manévrem vyhnul se kolizi s Měsícem. Nakonec se ukázalo že to byl pozemní trenažér jenom pilot o tom nevěděl.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
mirosne

#5 Příspěvek od mirosne »

Mal som podobnú závadu v CRT TV zo švábom.(zabudol som to pofotiť)Fuj,prebehol mi mráz po chrbte a hneď som TV vyniesol na dvor.Našťastie sa mi tí malí hajzlíci nenapratali do domu.
Pozdravujem Vás, Miro.
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jiriS »

Mě udělal pavouček na tranzistoru pavučinku (dočasný řešení na drátech a IO soklu :D ). To tak nevadilo, dokud se tam nesrazila kapička vody.
Přes tranzistor se spouštělo čerpadlo na dočerpání expanzky na půdě... 8O
ZVUK2000

#7 Příspěvek od ZVUK2000 »

Pmatuji jak různý hmyz dokázal přepínat TV programy se senzorovým ovládáním s MAS560 resp MAS562
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“