Výstup pre magnetofón z receiveru TESLA SP820

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
horvathb

Výstup pre magnetofón z receiveru TESLA SP820

#1 Příspěvek od horvathb »

Zdravím, mám problém z mgf. výstupom z tohto prijímača. Kúpil som si nový deck SONY a nejde mi vybudiť pri nahrávaní viac, ako na -4dB. Ked som používal TESLU SM260 na tej to bolo úplne v pohode. Dá sa nejako upraviť tento vystup?

Ďakujem za rady. :?:
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Jestli to nebude tím, že vstup SM260 byl úrovňově i impedančně přizpůsobený výstupu z tuneru, zatímco Sony nemusí respektovat naše normy. Má menší citlivost či menší vstupní impedanci.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jef111 »

U SM260 je citlivost vstupu tuším 300mV (nebo nějak tak), u toho Sony to bude nejspíš okolo 775mV. Vstupní impedance by neměla být výrazně nižší, navíc ten výstup má myslím dostatečně nízkou výstupní impedanci i k vybuzení sluchátek (viděl jsem to tak u kohosi zapojené a hrálo to, i když jsem se zděsil :lol: ). Z toho vyplývá, že bude nejspíš nutné připojit nebo vestavět přímo do SP820, popř. pokusit se zvednout zesílení u toho posledního stupně na výstupu.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
horvathb

#4 Příspěvek od horvathb »

Tiež som myslel na možnosť úpravy výstupu, ale bohužial nemám schému od tohto prijímača. Dnes som hovoril s jedným maníkom a ten mi potvrdil, že Tesla používala niťšie výstupné napätie, ako potrebuje Sony. :(
standafor

#5 Příspěvek od standafor »

Mám pocit, že přijímače Tesla měly výst. napětí cca 50mV, v konektoru DIN bylo vyvedeno na pin 1 a 4. Cosi se mi vybavuje, že tento výstup nazývali jako ,, diodový,,. MGF SM260 je na takové připojení připraven. V případě použití decku SONY, který pracuje se signálem o tzv. ,,linkové,, úrovni - cca 750 mV je nejjednodušším řešením připojit na výstup tuneru předzesilovač.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“