CALEX CM355
Moderátor: Moderátoři
- radovanhlavacek
CALEX CM355
Chladící část jede, teda kompresor jede a uvnitř výměník chladí. Kompresor mrazničky se občas nerozeběhne, cvakne relé, motor lehce bručí, ale nerozeběhne se kompresor. Odhaduju vadný rozběhový bimetalový spínací člen (jak tu na foru je v několika diskuzích zmíněno). Po chvilce ochrana vypne a za chvilku zase zapne. Po několika pokusech naskočí.
Přemýšlím, jak poznat zda je lednička dobrá? Do obou částí jsem dal teploměry. Termostat chladničky jsem dal na polovinu a mrazák jsem dal na trvalý provoz (bez termostatu).
Proud každého z motorů je okolo 0,97A, čili dohromady bez mála 2A. Má to tak být? Na štítku je napsáno 220W, což by odpovídalo jen jednomu z kompresorů a nebo jsou oba přidřené. Chladící mřížky jsou teple, ruku na nich v pohodě udržím. Kompresory jsou teplé více, ruku na nich udržím pouze s větší vůlí.
Jaká by měla být dosažená teplota v chladící části, když je termostat na polovinu a v mrazící části, když jede na max?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Běhové vinutí připojit na síť a rozběhové krátce spojit se sítí kouskem kabelu. Pokud to potom běží a nehřeje, je to většinou OK.
Ledničku ve sklepě na chlazení piva jsem v nouzi upravil tak, že tam je relé se zpožděným přítahem cca 1sec, kdy odepne rozběhové vinutí. Bimetal jsem tam nechal. Zatím žádný problém, běží jak nová, i když je asi 30 let stará.
Motory mají být vlažný, určitě ne horký. Ale 220W bych vyhodil, i kdyby byla OK.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- radovanhlavacek
Ještě jednou vás pánové prosím, máte někdo zkušenosti u této ledničky s proudy do kompresorů? Jaké by měly být?
Dále se chci optat na hysterezi termostatu. Lze nějak řící na ovladači mezi jakými čísli by mělo docházet k rozepínání a spínání?
- radovanhlavacek
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- radovanhlavacek
http://www.danfoss.com/Czech_Republic/B ... 0ee33.html
byla by to levná a zřejmě spolehlivá náhrada....
- radovanhlavacek
jinak žena mi kontrolovala teploty od včerejška je v naplno běžícím mrazáku -25st C a v ledničce stažené na polovinu, 6st C. Což je asi OK.
doplnění: mluvil jsem teď s jedním ochotným opravářem ledniček (děkuji za doporučení - Kovar) proud do 1A na běžícím motoru by měl být dobrý, teplota běžícího kompresoru okolo 50stC taky.
Náhrada stávajícího relátka s bimetalem za PTC rozběh sice chodí, ale občas se to hádá s termostatem. Nebo-li mám koupit původní rozběhové relé, jaké tam je.
- radovanhlavacek
tady sem se ptal na zapojení ledničky s elektronikou. Moc děkuju doktor365 za schéma.
Prosím vás, jaké hodnoty má míti pozistor a také ta tepelná ochrana v případě takovéto ledničky?
Nebylo by tam ještě schémátko s polovodičovým regulátorem?
Moc díky
- radovanhlavacek
A nebo jinak. Jaký typ PTC rozběhového členu mohu použít pro tuto lednici z vaší zkušenosti? Jde tu především o konektor....aby pasoval.