Po rozobratí jednotlivých častí karburátora, vyčistení všetkého možného, som na pílu nakoniec predsa len naštartoval. Ale netešil som sa dlho. Píla išla fajn, došteloval som otáčky. Na internete som vyčítal že jedna skrutka je pre voľnobežné otáčky a druhá pre vysoké, ale obe skrutky sa nastavujú na doraz a potom potočiť asi 1,5 otáčky späť. Tak som začal píliť. Asi po minúte však motor zdochol a nešiel naštartovať. Tak som znova rozobral, karburátor, skúmal funkcie jednotlivých častí, ale všetko sa javilo OK. Tak som ho poskladal, v pohode naštartoval a začal píliť. Ale asi po minúte znova ticho a a nedalo sa naštartovať. Tak sa to opakovalo hádam 5 krát. No to nakoniec som na to prišiel. Všimol som si, že keď som otváral zátku na benzínovej nádržke, tak z nej vždy poriadne odfúklo, teda bol tam značný pretlak. Na nádržke som našiel odvzdušňovací element, čo je taká zalisovaná zátka na boku nádržky z nejakého žltého pórovitého, asi spekaného kovu. Skúšal som ju tlakom vzduchu prefukovať, ale nejde to. Je zrejme vo vnútri zanesená a zalepená od nečistôt a zaschnutého oleja. Skúšal som to aj acetónom kvapkať, prefukovať, ale nepomáha. A vylisovať ju odtiaľ zatiaľ neviem.
Problém je teda v tom, že na odtokovej strane z karburátora do nádržky sa vytvorí v dôsledku pumpovania pretlak, spätný ventil v ručnej pumpičke tento pretla udržiava a tak membrána nedokáže otvárať ventilček pre prísun benzínu k tryskám. Uvidím, čo s tým odvzdušňovaním benzínovej nádržky urobím, ale zatiaľ som bezradný. Pokiaľ má s tým niekto skúsenosti, bol by som rád, keby poradil... Ale asi mi zostane nakoniec predsa len servis, čo pokladám za porážku môjho majstrovania