Rušící zdroj k NB
Moderátor: Moderátoři
Rušící zdroj k NB
laciné malé spínané zdroje mají špatné odrušovací filtry, pokud vůbec nějaké mají . . .
Provozuji doma spínaných zdrojů víc a v podstatě nemám žádný problém.
K vysílačkám mám spínaný zdroj 13,8V/25A a při příjmu na KV jsou po pásmech sem tam nějaké hvizdy,
ale nic závažného.
Největší problém mi dělala nabíječka na telefon, když už byla baterie nabitá !!!
Po rozdělání jsem zjistil, že ve zdroji nejsou žádné odrušovací prvky !
Sehnal jsem si jiný typ a od té doby jsem doma bez rušení.
Mám DJ konzoli Hercules MK-II s vlastní zvukovou kartou. Když připojím přes USB konzoli k notebooku a z konzole vedu běžným kabelem do výkonového zesilovače signál, tak je slyšet děsné vrčení a prskání. Když pustím muziku, tak už rušení člověk moc nevnímá (při vyšších hlasitostech ho to překryje) ale z principu mě to štve. Zkusil jsem odpojit napájení notebooku a rušení ustalo, takže příčina je jasná.
Koupil jsem si tehdá takovou tu vychytávku na kabel (feritové jádro na odrušení šumu), které jsem přicvakl na přívodní kabel do notebooku (DC výstup zdroje), ale tím se nic nezlepšilo. Různé hovězí nápady od "odborníků", že mám odpojit PEN kvůli zemním smyčkám (a pak se zabít až sáhnu na poťák) jsem rovnou vyloučil.
Notebook vždy připojuji do stejné zásuvky jako zesilovač, ale to taky nepomáhá. Dalo by se to nějak odstranit nebo ten šum (říkám šum, ale vrní to jako prase)
Pak mě ještě napadlo zkusit napájet konzoli, která v sobě má zvukovku ze zvláštního zdroje a ne z USB. Mohlo by tohle být příčinou?
- Artaban001
O zemních smyčkách jsem si už něco přečetl, ale tohle asi nebude ten případ, nebo to může fungovat?