Nahrávání kytary přes midi do pc .
Moderátor: Moderátoři
Nahrávání kytary přes midi do pc .
Zajímalo by mě jestli by se dal propojit PC s tímhle efektem přes midi (třeba pomocí konvertoru usb/midi ) a jaká by byla výsledná zvuková kvalita ?
Nahrávat bych chtěl například v mixcraftu,audacity a podobných programech.
Tak samozřejmě nejlepší by to bylo vyzkoušet nahrát ,ale nechci vyhodit zbytečně peníze za převodník .
Zkrátka potřebuji dostat zvuk kytary z efektu do nahrávacího programu v pc ve skvělé kvalitě aniž bych musel pořizovat drahý mikrofon a zvukovku .(mám integrovanou )
Jaké jsou vaše názory a zkušenosti ?
Přes MIDI se nepřenáší zvuk, jen kdy a jakej inštrument má hrát, jakou vejškou tónu a jak dlouho, tedy jen se přenáší něco jako noty. Zvuk samotnej, kterej z toho vyleze, bude čistá syntéza, tedy na hovno, to můžeš rovnou kytaru hodit do kotle a koupit si u vietkongů za tiťapade laciný klábosy.
Kytarám lahodí mít zvuk zkreslenej, teda pokud provozuješ žánry na rocku založený, takovej blues by radši čistej zvuk, ale přírodní, co leze z kytary, ne syntézu ze samplů.
A jestli na tý nahrávce bude trocha šumu a brumu, Audacity si s nima lehce poradí.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
vlaadkoo píše:...Už trochu chápu jak midi funguje ,ale co s tím udělá ten převodník na usb ?...
Podle tvého dotazu zatím ještě nechápeš.
Midi převodník převádí midi-informace z USB rozhraní na midi-rozhraní(MIDI-IN, MIDI-OUT, MIDI-THRU) a zpět. Nic jiného. Pořád jsou to tytéž informace (data).
Pro nahrávání do PC je nejjednoduší zapojit kabel mezi výstup efektu (6,3 jack) a vstup zvukové karty - zvuk už upraví ten efekt, má jak simulaci různých zesilovačů, tak i simulaci reprobeden, takže by to nemělo být zlé.
Jak už jsem psal, rock potřebuje pořádně zkreslenej zvuk. Kup si/postav obyčejný analogový kombíčko a AUX výstupem, kterej můžeš píchnout do AUX vstupu zvukárny PC. Jestli tam bude trocha šumu/brumu, Audacity má filtr na odstranění šumu, kterej na to můžeš aplikovat, nebo ještě lepší je odstranit selektivně, v tichejch pasážích, protože tam, kde řeže loutna, se stejně takový jevy ztratěj.
Jinak to MIDI se u toho může třeba používat jen pro volbu efektů (d)efektový linky.
— Winston Churchill
Výhodou může (ale nemusí) být možnost, že kytarista nemusí vlastnoručně přepínat a měnit parametry při hře, což ho časově omezuje, ale "jen" hraje a o nic jiného se nestará.
Mám totiž Digitech RP50 a výstup z něj připojím do vstupu pro mic nebo line in a nahraju v mixcraftu.
Výsledný zvuk je vždy jako bych tahal kočku za ocas
Ten Line 6 má A.I.R mode a snad by se stím dalo hrát přímo do pc .
Mám totiž notebook a nějak tam ten zvuk chci dostat kvalitně a levně
— Winston Churchill
Sekundár trafa na mic in a výsledek je opravdu lepší !
Také jsem zkusil dát za výstup trafa svitkáč 220n do série a hrálo to ještě líp .
Také jsem se hrabal v nastavení zvuku v pc a byl zaplý boost mikrofonu ,ten jsem vypnul .