LG 795FT zvetsi se obraz a vypne
Moderátor: Moderátoři
LG 795FT zvetsi se obraz a vypne
monitor sem rozdelal a nic ocouzeneho krom nozky jednoho odporu (nevypadal mrtve) sem nenasel
monitor to dela tak jednou za hodinu, udelal to 4x a od ty doby je vyndanej ze zasuvky
kdyby bylo potreba dodam i fotky vnitrku
schema
uvitam kazdou radu, nebo nekoho kdo mi to opravi, treba i nejaky servis - pouze praha a okoli
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsi ale nikdy nic podobného nedělal a opravdu nevíš kam sáhnout (a ani si na to nevěříš) tak to radši dej do servisu, protože to není jen tak. Tedy pokud to není tím vadným spojem, to bys zbytečně platil, to opraví snad každý kdo není úplně slepý
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě souhlasím, i takové závady se občas vyskytnou, ale jsou to (tedy alespoň podle mého mínění) výjimky. Nemluvě o upadených vývodech přímo u pouzdra IO, to už jsem taky viděl (pochopitelně po šílených hodinách strávených u té opravy
www.sigmaphon.cz
Monitory již z principu proletovávám celé,lepší než reklamace a další práce navíc,to to radši udělám hned
-
Návštěvník
Este zkusim ty diody vymenit, zalezi nejak na parametrech, krom proudu?
Do servisu se mi to nechce moc davat, oprava by asi 500 nestala.
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Např. tranzistor bývá málokdy viditelně poškozený. Ale i obyčejný odpor může být přerušený (např velmi velkým a rychlým proudovým impulsem) aniž by na něm šlo zvenčí cokoli poznat. Proto musíš MĚŘIT. A to v tomto případě nejlépe v zapnutém stavu proměřit všechna ss napětí atd.
Když nahrazuješ diodu (nebo obecně jakoukoliv součástku) tak je nutné znát alespoň základní parametry (proud v prop. směru, napětí v záv. směru a také rychlost - trr). Ty parametry zjistíš z katalogu nebo datasheetu na inetu. Např www.datasheetcatalog.com .v Ale v tomto případě pokud na multimetru diody vypadaly dobře, tak na 90% dobré budou, tzn. zabýval bych se něčím jiným.
www.sigmaphon.cz
-
ArJay
-
ArJay