Díra u Hanušovic (film,festival Karlovy Vary)
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Díra u Hanušovic (film,festival Karlovy Vary)
Tak jsem si přečetl stručný obsah : http://www.blisty.cz/art/73852.html
Abych řekl pravdu, vůbec nevím, co si o tom mám myslet. Mě asi chybí v krvi nějakej fet nebo litr slivovice. Možná mě to někdo vysvětlí....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
http://www.blisty.cz/art/73852.html píše:Mezi matkou obou mladších dívek (z nichž jedna má aspoň určitou kvalifikaci, pracuje jako zdravotní sestra) a dívkou-šenkýřkou, kterou hraje Vilhelmová, dojde k ostré hádce, protože matka dceru označí za kurvu. Ta si to nedá líbit a matka utrpí infarkt, takže dcera je odsouzena ji v bezmocnosti v posteli krmit jogurtem. Mladá zdravotní sestra si namluví postaršího Němce, který do vesnice přijel na pohřeb své sestry, a odjede s ním do Mnichova. Svědčí, že lidé v Německu vypadají jaksi o mnoho mladší než lidé v Čechách. Také k stáru mají ještě spoustu zájmů a podnikají nejrůznější aktivity. Německý partner jí koupil nové drahé šaty a, diví se zdravotní sestra, vůbec mu ta cena nevadila. Muži v Německu jsou pozorní a milí, "ne jako ti naši burani tady".
A skutečnými burany jsou dva bratři, asi něco mezi čtyřiceti-padesáti lety, z nichž jeden má manželku, často popíjející v hospodě tvrdý alkohol. Ve filmu se odehrává scéna, kdy její manžel s ní večer souloží v rodinné posteli. Při tom, jako by se nechumelilo, do místnosti vstupuje bratr a rozmlouvá se souložícím sourozencem o denních věcech jako by nic. Teprve posléze vyjde najevo, že s ženou pravidelně souloží oba bratři. Když se proti tomuto znásilňování vzepře, muži ji ubijí k smrti.
EDIT: La Stradu jsem viděl.
Krobotovu Díru zatím ne.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale tohle vypadá spíš jako pomsta pražské "naplaveniny" svému rodnému městu a hlavně okolí.
Neviděl jsem to, obecně tomuto umění moc nerozumím, jedná se o můj vlastní subjektivní pocit.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mě tam prostě něco nesedí - a byl bych rád, aby to nebyla pravda. Já totiž taky v podstatě žiju v "díře na kopci", a byl bych nerad, aby se další film z produkce rádoby pražského scénáristy týkal třeba naší vesnice na Moravě. Jako řidič v Účastnících zájezdu mě Krobot bohatě stačil - jenže třeba překvapí.
Ale pokud jde jen o to, abych se začal zajímat o filmové festivaly - tak je to zásah do černého. Ale to se uvidí.
Je i spousta podpobných filmů, třeba Mistři, Doblba, nebo Dům.