EMPD

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Buster13

EMPD

#1 Příspěvek od Buster13 »

Tako zkratka skrývá elektro magnetické pulzní dělo. tady je jedna pěkná stránka. http://www.coilgun.ru/ Stavěl jste někdo něco podbného já se na to chystám.Už sem na dobrý cestě. :D
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Neříkej "hop", dokud nepřeskočíš.
Sendyx

#3 Příspěvek od Sendyx »

Co nevidět nám napíše, že už dostřelil za sedmero hor a sedmero řek a jako svědci že jsou Sněhurka a 7 trpaslíků.
Radix

#4 Příspěvek od Radix »

Sám poletí na kouli, jako baron Prášil.
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Mám pocit, že už letí.... nebo aspoň velmi, ale velmi silně práší... :D
Buster13

#6 Příspěvek od Buster13 »

já nechci číst vaše tupý narážky na naší nezlalost věcí tohle je reálná věc a já se ptal jestli ste to stavěli a mimochodem amíci tohle maj od 60let a má to dostřel až na oběžnou dráhu to samozřejmě nechci stavět ale něco malího
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

Ovšem neni to tohle, protože tohle využívá magnetické pole vytvořené v cívce. Problém je v indukčnosti cívky. Proudu chvíli trvá než dosáhne maxima a tim i maxima magnetického pole. Amíci testovali railgun. Což jsou dvě vodivé kolejnice mezi těma je projektil a právě průchodem proudu zkrz projektil je vytvořeno magnetické pole pro jeho akceleraci. Ještě se testovala jedna možnost. Byla to trubka která mněla podélně také kolejnice. na konci trubky byly kolejnice spojené tenkým drátečkem. Po připojení šťávy se drátek odpařil a následně se od něj šířil výboj po celé délce trubky. Rozpínání toho výboje(ionizovaný vzduch) umožnilo akceleraci projektilu v trubce....
Buster13

#8 Příspěvek od Buster13 »

dík za vysvětlení ale já to vim já se vo tom čet vono je si to vdáleně podobný ale já sem jenom tem blbům chtěl říct že to neni píčovina co chci stavět a asi po třetí se ptam jestli to někdo stavěl
Radix

#9 Příspěvek od Radix »

Typuju to správně, že číslovka za tvým nickem je počet let?
Buster13

#10 Příspěvek od Buster13 »

ne tvoje IQ
Radix

#11 Příspěvek od Radix »

Nejsi členem Mensy?
vombat
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od vombat »

S výše diskutovaným dělem jsem se setkal převážně na ruském netu, jsou tam celé kluby. Jinak to funguje báječně, ale pouze za předpokladu supravodivé cívky chlazené tekutým héliem (podle typu supravodiče) napájené nejlépe z difuzního reaktoru a povětšinu to je jen na jedno použití. Je to převážně určený k ničení satelitů na oběžné dráze. Není mi ale jasné, jak elektromagnetický puls pozná, který satelit je kamarád a který ne. Obdobné zbraně jsou vyvinuty převážně v Rusku a v USA.
ViPali

#13 Příspěvek od ViPali »

Možno ti moc nepomôžem,
http://wiki.4hv.org/index.php/Coil_gun
http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circu ... maggun.htm
ale ak by si mal nejaké výsledky, daj vedieť. Aj ja som momentálne tlačený do podobnej zábavky.

K tým USA a Ruským záležitostiam len toľko, tie pracujú na trochu inom princípe. Ide o tzv. MASER (M-magnetic, laser L-light) a zjednodušený princíp je taký, že hmota v stave plazmy sa urýchli na vysokú rýchlosť a následne rýchlo "zabrzdí". Kinetická energia sa v tom momente zmení na žiarenie, ktoré má dve zložky. Pozdĺžna - E a priečna - M. Využíva sa práve priečna zložka, ktorá opakovaním, tak ako v laseri dosiahne kritickú hodnotu a opustí rezonančnú komoru v podobe mohutného magnetického impulzu. Každý kovový predmet, ktorý stojí v ceste tomuto pulzu sa zmení na "závit nakrátko" a skratové prúdy ho roztavia.
Ako elektrikár sa cítim slobodne.
Môžem hovoriť do vedenia!
Buster13

#14 Příspěvek od Buster13 »

Děkuji normálním uživatelům za jejich odpovědy. Radix bud tak hodný a přestat upozornovat ostaní lidi na foru na svou omezenost a tupost, jsou tu totíž lidé ,kteří se chtějí naučit nové věci a podiskutovat o problémech.

Zatím jsem ve stádiu kdy volím vhodné kondenzátory k cívkám, tady http://mgc314.home.comcast.net/opticoil_mm.htm najdete web ,který vám spočítá parametry cívky podle zvolených kondenzátorů. Kbyby někdo chtěl poslal bych mu videa lidí co tohle už udělali a má to doměrně dobrou úrovneń.

nebo další odkazi

http://anubis.kx.cz/index.php?id=em_zbrane&sub=coilgun
http://www.anothercoilgunsite.com/nf-portable-news.htm
Hill
Administrátor

#15 Příspěvek od Hill »

>>Buster13:
jak tak koukám, děkuješ normálním uživatelům za informace, kterými ti dávají na vědomí, že existuje několik principů realizovatelných ovšem za takových podmínek, že každý si o tom nanejvýš přečte pro zajímavost, ale čas a prostředky vrazí do něčeho užitečnějšího.
Když máš odkazy na weby, kde to někdo kvalifikovaně řeší, jdi tam. Proč musíš zrovna tady napadat lidi, kteří si s fyzikálními zákony už dlouho tykají a jednoduchou úvahou si dovedou spočítat, co doma udělat jde a co nejde?

Já vím, tady je to bezpečnější, protože tu na tebe nikdo nevytasí coil gun..., ale podle tvých zájmů (vyčteno z tvých 25 příspěvků) se dá očekávat, že tě vytrestají samy dřív, než o tom budeš vědět aspoň tak akorát. Jen aby to přitom nevzalo s sebou ještě někoho nevinného.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“