BR hlasitě fučí

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ondoubek

BR hlasitě fučí

#1 Příspěvek od ondoubek »

Dobrý den, mám tu subáč 30W k PC a BR nátrubek hlasitě fučí. Nemůže to být tím že asi 1 cm před nátrubkem je hned chladič který ho z 1/2 zakrývá? Podle mě to číňani nějak nedomysleli. (jo, je to můj Xtý post ohledně čínským chrchlátkům k PC, ale na nic lepšího zatím nemám :D ).
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Naprostej souhlas - zcela výjimečnej u tazatele jako je onďoubek. Vnitřní vyústění nátrubku musí bejt zaoblený a minimálně do vzdálenosti jednoho celýho jeho průměru by se před vyústěním dovnitř bedny nemělo vyskytovat nic, co by omezovalo nebo rozrušovalo proudění vzduchu - když je dost místa uvnitř bedny, tak klidně radši až do vzdálenosti 1,5- i 2-násobku průměru BR.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Jenže zřejmě jde právě o model, v němž tvůrce využívá proudění vzduchu nátrubkem ke zvýšení účinnosti chlazení.
Inu - ne vždy lze za nápady chválit...
ondoubek

#4 Příspěvek od ondoubek »

BR nátrubek je dlouhý asi 1,5 násobek jeho průměru. Ozvučnice má 11,5l - takže je v ní poměrně dost místa, nebýt toho velkého plošňáku zesilovače. Jinak vyústění nátrubku je zaoblené. Můžu zkusit ten chladič otočit směrem nad plošňák.
monterjirka

#5 Příspěvek od monterjirka »

Je to "tvoje", tak si s tím můžeš dělat co chceš...
Za pokus to stojí, chladič se neohřeje tak rychle, aby se to nedalo vyzkoušet.
A když to bude lepší, je třeba tu teplotu chladiče ověřit, jestli to tak bude moci zůstat, nebo bude třeba to chlazení vylepšit jinak.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“