- hold, to se musí uznat ...
- přez (vždy mě napadne "ze tohle přes hubu přeZkou na opasku"
- by jsi, by jste, by jsme
- nebo zásadně 'y' v příčestí minulém (oni tam šly a všechno viděly ...)
- o notorickém objedě a obědnávce ani nemluvě
Moderátor: Moderátoři
Jo, to mám taky. Už na základce mi spolužáci ukazovali své práce k rychlému nahlédnutí. Je to asi obdoba rychločtení.tomaw píše: ...grafické vidění na chyby. Kdysi mě stačilo se podívat na noviny , našel jsem hrubky ani jsem to nemusel číst. Vypadalo něco divně...
O co takové vybrace, neustále se opakující na všech motoristických fórechmtajovsky píše:- hold, to se musí uznat ...
- přez (vždy mě napadne "ze tohle přes hubu přeZkou na opasku")
- by jsi, by jste, by jsme
- nebo zásadně 'y' v příčestí minulém (oni tam šly a všechno viděly ...)
- o notorickém objedě a obědnávce ani nemluvě
Nemáš pravdu - oni se za to nejen nestydí, ale dokonce to prosazujou jako svoji přednost, že neumějí správně česky, protože měli přece daleko víc důležitějších věcí ke studiu - a ty se naučili. Takže stačí, když umějí to svoje, čeština je vedlejší. Znám takto uvažující nejen středoškoláky, ale i doktořy a ynžinýřy. Je přitom zajímavý, že tenhle nešvar není rozšířenej jen v technicky zaměřenejch oblastech, ale čím dál tím víc je ho vidět i v humanitních oborech - blbě píšou advokáti, doktoři medicíny a co je snad nejhorší, i novináři. Karel Čapek musí v rakvi rotovat jak turbína.vlaadkoo píše:Tak já bych to neřešil a jen se tomu smál ..Třeba si to ti jedinci uvědomí,že jsou tak pitomí a neumí srozumitelně psát .
Zkrátka jsou někteří nastaveni,tak že se nemají za co stydět když neumí pravopis .
Tím pádem nemají snahu to zlepšit .
EKKAR píše:Nemáš pravdu - oni se za to nejen nestydí, ale dokonce to prosazujou jako svoji přednost, že neumějí správně česky...vlaadkoo píše:Tak já bych to neřešil a jen se tomu smál ..Třeba si to ti jedinci uvědomí,že jsou tak pitomí a neumí srozumitelně psát .
Zkrátka jsou někteří nastaveni,tak že se nemají za co stydět když neumí pravopis .
Tím pádem nemají snahu to zlepšit .
TubeGuru píše:Zvládnutí mateřského jazyka chápu jako základ, nad kterým teprve může vyrůstat nějaká další odbornost. Když vidím odborný text, který se hemží pravopisnými chybami, jaksi automaticky pokládám za nedůvěryhodný i ten odborný obsah i kdyby tam byly technické skvosty.