2PavelFF:
ad) kondenzator - ten je nedilnou soucati toho smps, bez nej muze stezi prakticky fungovat, nikdo smps (snad ani v Cine) nekonstruuje smps tak, aby vyuzivaly nejake vnejsi kapacity. O EMC takove veci ani nemluve.
ad) dimenzace vstupniho kondenzatoru - musi prenest spciku obdobnou a za obdobnych okolnosti jako tranzistor, problem to byt pro kondezator muze a je, ale je nutno ho vyresit uvnitr smps.
ad) proud&transistor - to s jakou stridou ho ma vydrzet je prave dulezite, a je treba to rozlisovat, nebot pak se michaji hrusky s jablkama, protoze to same "musi vydrzet" se pak pouziva pro soucastky pracujici v ruznych rezimech. A obsahem tohoto "musi vydrzet" je ale pokazde neco jineho.
Cele se to toci kolem pojmu "vydrzel" viz.:
""
Abys dostal na výstupu 5V/135A, tak by výstupní tranzistor musel vydržet proud větší jak 135A a zdroj by takový proud musel umět ve špičkách dávat (skutečná maximální velikost proudu závisí na velikosti indukčnosti).
""
Ja jim implicitne rozumim trvaly proud. Nadto jsem v predchozim prispevku pripustil, ze jsem ho zas tak moc neresil, ponevadz mne zaujal ten narok na napajeci zdroj, a zde jsem si neuvedomil, ze tu spicky jsou take.
Souvislost poznamky o pouzdru&chipu se opet toci kolem vykladu "vydrzet ci snest". Asi nema smysl to rozvadet dale.
Takze shrnuto a podtrzeno:
1) zdroj vubec nemusi davat ve spicce 135A
2) tranzistor musi byt "dimezovan" na spicku o neco vyssi nez 135A pri rozsahu pracovnich strid, coz jsem si, konsternovan pozadavkem 135A na zdroj, neuvedomil. Nicmene neni "vydrzet" jako "vydrzet"