Aparát je sestaven opravdu z nejlacinějšího materiálu, jsou hojně použity ruské tranzistory MP20 a místy i ruské elyty. Takže tolik k opěvované kvalitě dřívějších výrobků. Zajímalo by mne, za kolik se toto rádio prodávalo.
RFT Transstereo 2401.14
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
RFT Transstereo 2401.14
Aparát je sestaven opravdu z nejlacinějšího materiálu, jsou hojně použity ruské tranzistory MP20 a místy i ruské elyty. Takže tolik k opěvované kvalitě dřívějších výrobků. Zajímalo by mne, za kolik se toto rádio prodávalo.
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/main.nsf/wdocu/0000338
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Ale hojně se toto rádio vracelo pro neodstranitelnou závadu - nevalnou citlivost na VKV.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel tohle Transstereo přes veškerou snahu o zlepšení příjmových vlastností nechytlo bez šumu ani tuzemské stanice. Nejbližší vysílače byly Ještěd (60 km a ještě za hřebenem) a Krásné (65 km) a ani pětiprvková Yagina nebo HB9CV to nezachránily. Byl to prostě takový šumodyn možná vhodný pro NDR...
reman píše:"nevalnou citlivost na VKV "
To už paradoxně pozbylo na aktuálnosti, dnes se stejně na VKV dálkový příjem dělat nedá a na místní stanice to nevadí.
Jó kde jsou ty doby kdy jsem ve Zlíně chytal na Sopránu "Ö3" a na tv vysílač "Wien - město"
K34? To byl totiž vysílač Wien město s programem FS2W (nyní ORF2W) s ERP 100kW. Na K24 byl program FS2N (nyní ORF2N) s ERP kolem 500kW. Oby kmitočty se vysílaly ze stanoviště Kahlenberg, ale s rozdílným určením. K24 jako zemský program a K34 jako městský program. Lišil se v místním zpravodajství, jinak bylo vysílání na K24 a 34 stejné. I monoskopy (při vysílacích pauzách) byly rozdílné. Zatímco na K24 (měl jsem možnost sledovat vysílání pouze asi do roku 1991) byl Philips PM5544 s nápisem FS2, na K34 byl ten samý monoskops textem Wien K34. Jak to bylo v pozdější době už netuším.
konosuke píše:Jo, Ö3 na 99.9 MHz z kopce Kahlenberg tuším hrával stereo na tuneru Tesla 3601A ST100 a to máme luftem 260 km prosím
hele a nebyl to "Jauerling" ??
http://de.wikipedia.org/wiki/Sender_Jauerling
Pro příjem jsem používal Proximu 408 + přeladitelný konvertor s plošnými cívkami podle AR (to byl hnus), později dostala Proxima jinou vstupní jednotku a Chlumeckou 9-ti prvkovou Yaginu.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Dělá mu dodnes radost, jen jaksi k dálkovému příjmu se z pochopitelných důvodů už nepoužívá. Ale je mladší, než Transstereo, asi tak jako Proxima.