AV 3.5mm jack
Moderátor: Moderátoři
- ebastlirna
AV 3.5mm jack
když jsi potřeboval AV konektory, proč sis nekoupil tuhle ?
http://www.dx.com/p/cmos-color-surveill ... 9RfDaKltfY
ta ty konektory má a je 5x levnější !
dej sem ten obrázek, podle kterého jsi to dělal !
- ebastlirna
Dražší kamerku jsem koupil kvůli citlivosti.
ebastlirna píše:tenoučké nalakované dráty v červené,modré, zelené a průhledné barvy. Vůbec netuíim, kterej je kterej. Na ebay jsem našel obrázek jacka totožné kamery (asi) s popisem, tak jsem vzal ustřihnutého jacka z mé kamerky a multimetrem jsem proměřil póly s drátkama dle obrázku z ebaye jsem označil jednotlivé dráty a připájel AV konektory+ napájení. Při zapojení mi, ale obrazovka hlásí žádný signál a kamerka se trochu zahřála (dala se normálně držet v prstech, ale natož, že má odebírat 75mA mi přišla dost teplá) tak jsem ji radši odpojil
- postup jsi udělal v zásadě správně
- teplota taková klidně může být
- měřil jsi odběr kamery v zapojení , které jsi spáchal ?
- napiš co jsi zapojil na které dráty
- ebastlirna
- ebastlirna
Mam tu kamerku, která má (měla) 3.5mm jack ustřihl jsem jack a jsou tam lakovaný dráty průhledný,červený,modrý a zelený. Já jsem vzal AV konektor na video výstup z kamery abych ho mohl zapojit na obrazovku. AV konektor jsem zapojil tak, že na kolík jsem dal červený lakovaný drát z kamery a stínění jsem dal zelený lakovaný drát z kamery + napájení mám 5V na modrém lakovaném drátu z kamery a zem na zeleném lakovaném drátu z kamery. To mi však nefunguje. Když jsem to viděl poprvé, řekl jsem si že červený bude na napájení, průhledný bude zem a zbylé dva bud video nebo audio. Ale pak jsem našel na fórech, že ty barvy si každý zapojuje jak chce atd..
- ebastlirna
- Přílohy
-
zapojeni.png- Blok. schéma
- (2.51 KiB) Staženo 298 x
-
27072014109.jpg- (150.68 KiB) Staženo 325 x
-
27072014108.jpg- (185.84 KiB) Staženo 274 x
-
27072014107.jpg- (168.14 KiB) Staženo 299 x
- ebastlirna
jova1 píše:Nějak tě taky nechápu. Když máš původní obrázek zapojení konektoru , tak proč neodizoluješ konce ustřižený vodičů a neproměříš ty barvy vodičů co vedou ke kameře, proti tomu jackovi. Na barvy doporučené značení bych u Číňana moc nespoléhal.
-To jsem vyzkoušel, je to napsáno hnedka na začátku.
ok1hga píše:do té plošky u mikrofonu škrábni a pomocí pískání multimetru najdeš drát kam to vede a jakou má barvu . . .
to by mohla být zem (GND)
-podle měření je zelený zem, jakožto na obrázku z ebaye
-odkryl jsem tu černou věc pod, kterou se skrýval nápis audio a video. Jestli ty nápisy značí vodiče, tak by průhledný měl být video a červený audio. A pak zbývá modrý a zelený, přičemž zelený by měla být zem(tvá rada s pro písknutím) tak zbývá modrý jako napájení. Takže z toho plyne, že modrý je napájení a zelený zem jako na obrázku z ebaye, akorát že video a audio je prohozený. Což znamená, že jsem místo video signálu pouštěl do obrazovky audio.
- Přílohy
-
28072014112.jpg- Po odkrytí černého zálitku. Jinak zleva průhledný, zelený, modrý, červený.
- (65.3 KiB) Staženo 285 x