Proč se neotevírá krytka objektivu u fotoaparátu ?

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Misa503

Proč se neotevírá krytka objektivu u fotoaparátu ?

#1 Příspěvek od Misa503 »

Dobrý den.

Mám fotoaparát Power Shot A 560 - 5.8-23.2mm 1:2.6-5.5. V neaktivním stavu je objektiv fotoaparátu krytý krytkou z umělé hmoty. Krytka je rozdělené na dvě části v úhlopříčce. Když zmačknu čudlík nahoře na foťáku, tak se mi vysune objektiv, ale krytka se otevře jen částečně. Stačí ale lehce "cvrnknout" do vysunutého objektivu a krytka se otevře jak má a lze fotit bez problému. " Cvrnkout " znamená, jako když se "cvrkají " kuličky. Někdy se ale stane, že se krytka otevře při aktivaci fotoaparátu sama. Někdy se ale krytka otevře jen částečně a musí se " cvrkat " do objektivu. Prosím o radu, proč se tak děje ?
jirkati

#2 Příspěvek od jirkati »

Když čtu "cvrnkat do objektivu" tak se mi ježí vlasy nad takovým krutým zacházením s jemnou mechanikou. Do mechanismu otevírání krytky se zřejmě dostala nějaká mikronečistota a je potřeba ho vyčistit. Dobrá opravna fotoaparátů si s tím asi snadno poradí.
Sandal

#3 Příspěvek od Sandal »

U mého Panasonicu mi nastal ten samý problém.Byla promačklá kovová přední část objektivu.Asi jsem měl v kapse společně s foťákem nějaký hen ten oný a promačklo se to.Opatrně jsem to vybombíroval zpět a funguje to.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lukas-Peca »

Tohle je u těchto Canonů běžná závada, ten můj to dělá taky. Prostě mu občas pomůžu nehtem.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“