Zvížatká kolem nás (odděleno, uzamčeno)
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
slimaci04.jpg- (153.89 KiB) Staženo 36 x
-
slimaci03.jpg- (137.71 KiB) Staženo 31 x
-
slimaci02.jpg- (123.56 KiB) Staženo 32 x
-
slimaci01.jpg- (155.63 KiB) Staženo 36 x
- Přílohy
-
brouk zelený.jpg- (22.22 KiB) Staženo 72 x
- Přílohy
-
krtek utek.jpg- (202.21 KiB) Staženo 79 x
http://translate.google.cz/translate?hl ... 6bih%3D710
- Přílohy
-
ptáček ve.jpg- (14.25 KiB) Staženo 32 x
stasek píše:Tak tohle není zvířátko, spíš hmyz, ale pořádně velký. Něco mezi mouchou, čmelákem a včelou, jenomže takto zbarvený. Fotka je mizerná, protože se to pořád pokoušelo vzlétnout. Bylo to na mojí zahradě, v životě jsem nic podobnýho neviděl. Rozpětí křídel dobrý 3 cm. Kdyby někdo napověděl?
Zdravím,
je to drvodělka.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
jiriS píše:Bez komentáře...
Jo, jako kluk jsem je bral jako indikátor čistoty studánky, kam jsme na chatě chodili pro vodu.
Teď je zahazuju minimálně 15m do lesa - i dále - podle toho, co všechno mě sežrali, protože se tady přemnožili....
A ten jejich hlen, když je vezmeš do ruky, nejde jen tak dolů.... Potvory....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A není to kruté, ale přemnoží se tak, že nevypěstuješ nic. Mají v sobě spousty vajíček (vajíčka sezobou slepice, ale ne všude slepice jsou), pokud se vylíhnou, nemají přirozeného nepřítele, a během dvou tří let máš na zahradě invaze. A těch 15 metrů nic není.
(Sousedi je taky odnášeli, ale dnes už ví, že co odnesou, se vrátí. Manželka po ránu, dokud není vedro, a večer nasbírá denně až dvě kila těchto mršek. Jakmile je sbírá, "rozprchnou" se- vydávají zvukový signál cca 10kHz a navzájem se varují. Je třeba je NIČIT, NIČIT, NIČIT. Ani to ale moc nepomůže, větší invaze oddálíš, ale místům, kde se pravidelně likvidují, se malinko vyhýbají- ale potrava je přednější. Věř mi, jedině pravidelná a úplná likvidace trochu pomáhá. Nejen mechanická, zárodky či vajíčka v určitém stadiu vývoje přežití třeba rozšlápnutí.)
Jirka
- Přílohy
-
Netopýr_velký.jpg- Netopýr velký
- (205.04 KiB) Staženo 36 x