AS motor- úprava čel vinutí

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
roverider

AS motor- úprava čel vinutí

#1 Příspěvek od roverider »

Zdravím,
nechal jsem si převinout 1f ASM v Holicích Elektron- Martina Chmela. motor měl též vymlácenené zadní samomazné pouzdro, které prý nelze sehnat- byla cca 1cm axiální vůle avšak rotor se otáčel více méně lehce.

Když jsem si pro ASM přijel, tak stator byl převinutý, avšak motor nebyl složený, pan Chmela motor odmítl složit s tím, že je zadní pouzdro v háji, že se může rotor kousnout a motor shořet a že jej eventuelně složí potom co zadní pouzdro dodám, nebo jej opravím. Převinutí jsem zaplatil a rozebranej motor vodvez domů s tím, že ho holt na svou odpovědnost složim a motor buť pojede a nějak si mechanicky sendne nebo ne. Jenže nemohu nasadit na stator přední přírubu, jelikož čela vinutí mají cca o 5mm větší průměr (po celém obvodu) než je vnitřní průměr příruby(15cm).

Nyní otázka, lze čela vinutí dodatečně ohnout tak, aby se do příruby vlezla, nebo pan Chmela to převíjení zvrtal chtěl abych zaplatil za špatně provedenou opravu?
Pokud ohnout vinutí lze, jde to nějak i v domácích podmínkách?

Jen bych dodal, že mi ten samý motor převíjel před cca 10ti lety a tehdy jsem byl s opravou spokojen.
Jodr

#2 Příspěvek od Jodr »

Je to na reklamaci. Pokud dotyčný měl k dispozici čela nebo motor do opravy převzal ve smontovaném stavu, bylo součástí opravy předat motor složený. Předpokládám, že vinutí je zalakované, čili přepracovat do žádaného tvaru půjde dost obtížně a jen po nahřátí. Nechal bych celou operaci na navijárně a ohlídal bych si výsledek jejich práce!
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Jasně , hoď mu to na hlavu . Řekni mu , ať to složí i bez zaručení točení .
roverider

#4 Příspěvek od roverider »

Ok, dik za info.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“