Win7 pre HP NX6310 ?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
DELONG

Win7 pre HP NX6310 ?

#1 Příspěvek od DELONG »

Nenašiel som k tomuto notebooku HP NX6310 podporu pre WIN7 na HP suport centre .
Mám tam originál VISTU a chcel by som prehodiť OS WIN7.
Ale bez podpory to asi nepôjde že ?
Mám len Recovery tak použiť len to a zas VISTU ?
Máte ešte nejaký nápad alebo radu ?
Ďakujem.
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Tak tam strč rovnou W8, má podporu i na staré PC a NB a je to stejně jen W7 s grafickým menu Metro a lze tam strčit normální Start menu.
serviceman

#3 Příspěvek od serviceman »

Na podobném Nc6120, kde byly XP, provozuji W7 bez problémů, jen jsem zvýšil RAM na 2GB.
Naposledy upravil(a) serviceman dne 08 srp 2014, 12:28, celkem upraveno 1 x.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Philip_Fry

#4 Příspěvek od Philip_Fry »

Pokud je podpora pro Vistu, není důvod, proč by nešly Windows 7. V případě nutnosti použiješ ovladače pro Vistu (nebo i pro XP).
DELONG

#5 Příspěvek od DELONG »

Použil som recovery a ono tam nahodilo XP SP2. Predtým tam bolo XP SP3 . Chcel som update WIN na SP3 a ono to blbne že na webu došlo k potížim a bla bla . A stále dookola .
Skúšal som inštaláciu z CD XP SP3 a ono ma nepustí ďalej. Vyhodí to nejakú dlhú hlášku a môžem tak použiť iba F3 na odchod :lol: . Má to nejaký HP program v Biose proti inej inštalácii ?
Ten WIN je ale dielo :twisted: .
Z toho CD inštalujem bez problémov XP SP3 .
Má to len 512MB RAM tam asi WIN7 nehrozí :lol: . Je to starý šunt pameť sa neoplatí kupovať .
Philip_Fry

#6 Příspěvek od Philip_Fry »

Vykašlal bych se na recovery, pokud nejsou na disku důležitá data, tak odstranit všechny oddíly včetně skrytého pro recovery a nainstaloval bych tam nový čistý systém dle vlastního výběru. Sedmičky by na tom měly jakž takž chodit.
K té paměti, je tam DDR2, dnes se dá koupit za pár korun, mně se jich například několik válí doma...
Naposledy upravil(a) Philip_Fry dne 08 srp 2014, 12:42, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Tak preco si pisal, ze tam mas vistu a chces tam dat 7? :roll:
Nainstaluj to XP z recovery, SP3 si stiahni samostatne a nainstaluj rucne.

512MB je malo aj na XP, resp. je to uplne minimum. Pamat kupis na bazosi za par eur.
DELONG

#8 Příspěvek od DELONG »

Ano Vistu tam niekto dal predomnou. Neviem ako ju tam dostal ale mne tam nejde ani XP Zrejme to nechodilo poriadne tak chcel tam dať XP. Keď som pozrel nálepku bolo tam WIN VISTA CAPABLE
Designed for XP WIN .
Ešte že ponechal recovery oddiel. To recovery šlo bez problémov.
Recovery tam už mám len SP3 ešte nie. Už ho sosám tak uvidím ako to pôjde keď ho dám tam ručne.

Len my je záhada prečo ma nepustí nainštaloať ho z CD. Inštalácia sa rozbehne a tesne pred tým ako by som chcel robiť niečo s partícíami to schcípne :roll: . Má to v BIOSE nejakú ochranu alebo čo ?

Len pre zaujímavosť ak by som zmazal externe HDD tak by to možno nerobilo? Len partíciu recovery by som ponechal pre istotu.
Nagant

#9 Příspěvek od Nagant »

Není to jen tím, že jsi nepředhodil AHCI ovladač?

Každopádně recovery na SP2 a ruční instalace staženého SP3 je, podle mne, lepší cesta.
DELONG

#10 Příspěvek od DELONG »

Nič som nemenil (AHCI) . Dal som len recovery. Už inštalujem ručne SP3 zatiaľ to ide inštalovať tak uvidím . Je tam len Intel Celeron M taký slabší komp :lol: . Keby to bolo moje tak už to má krídla :lol: :lol: .
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“