Bezpečnost průtokáče.

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
stasek

#31 Příspěvek od stasek »

FERYACT píše:To stasek.Já jsem používal vodu z městského řádu.Musel jsem dát odpory vodorovně a při demontáži jsem vytáhl hromadu šedivých šupin.Kdyby to nebyly soli tak nevím co by to mohlo být.

Zřejmě máme každý jiné zkušenosti. Kromě spirály byl i válec čistý. Toť můj případ.
FERYACT

#32 Příspěvek od FERYACT »

To stasek.Slyšel jsem že do firemních průtokáčů se upevňuje destička z lepšího materiálu a tam se koroze přednostně vyřádí /elektrolýza/
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od jiriS »

Nejvíc záleží na vodě, na obsahu minerálů, ale i na tom, jak se chovají při ohřevu vody (není to vždy stejné, někdy se minerál srazí, někdy usadí, někdy dělá šupinky...). Ovlivňuje to také tlak vody, obsah přidávaných chemikálií u veřejných vodovodů, délka potrubí (jak od pramene do úpravny vody, tak od úpravny ke spotřebiteli), ztráta tlaku v případě použití vodojemu, doba setrvání v potrubí (souvisí s délkou), tak i četnost pouštění ohřevu, doba ohřevu, doba bez průtoku.
Navíc se tyto faktory částečně ovlivňují navzájem, některé více, jiné méně, univerzální odpověď podle mne neexistuje.
Toliko na základě (nejen) mých zkušeností.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“