Regulace motoru 1100W/24V
Moderátor: Moderátoři
Regulace motoru 1100W/24V
byl jsem známým pověřen úkolem dát dohromady nějaký regulátor pro elektrickou tříkolku s DC motorem 1,1kW/24V s permanent. magnety. Normálně bych to řešil PWM regulaci ale našel jsem jenom do 15A. Jelikož motor si v záběru vezme víc jak 55A tak to nepřipada v úvahu. Jak by jste to řešily Vy? Děkuji za jakoukoliv pomoc. Datasheet motoru přikládám v příloze.
- Přílohy
-
P2ZX527 - technické podmínky.pdf- (124.83 KiB) Staženo 246 x
nebo zkus kontaktovat servisy elektrických vysokozdvižných vozíků
a nezapomeň na elektronický plyn http://www.ebay.com/itm/New-Magura-Twis ... 3f3282d5ae nebo podobný
Tudíž spínací regulátor musíš dimenzovat minimálně někam na hodnotu kolem 120-150A, abys měl spínací prvky v bezpečí. S dnešní součástkovou základnou to nebude problém - já bych to viděl na použití takovejch 5ks HEX-FETů paralelně, zvolil bych typ s pokud možno co nejmenším RDSon a závěrným napětím aspoň dvojnásobným než je Unap = neboli aspoň 50V. Něco z řady IRFZ by se myslím mělo dát použít...
HEX-FETy přitom můžeš budit relativně malovýkonovým budičem, stačí řádově stovky mA = časovač NE555 nebo dvojoperák 1458/358/072 zapojenej jako regulátor PWR a za něj nějakej NPN tranzistor s Ic řádově 1A (něco z řady BD135-140). Nezapomenout na ochrannou diodu (diody) proti indukovanýmu napětí na vinutí motorku při zániku impulsu a myslím že by bylo vystaráno...
A kutilmile - nelituju tě
Kód: Vybrat vše
VDS(V) 100
DS(on)(Ω) 0.0095 at VGS = 10
VID(A) 110ps. nejsem prodejce
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/vishay/70677.pdf
- weed_smoker
BTW.Mám ho v imobilizéru.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]