Reciever Thomson DPL 660 HT, neroztočí se ventilátory
Moderátor: Moderátoři
Reciever Thomson DPL 660 HT, neroztočí se ventilátory
Ještě jsem si všiml že na tranzistoru C3205 se nedá udržet ruka.
Zkus to tam pořádně prohlédnout.
2,5V na 5V ventilátor je fakt málo.
Ale pokud byly ty původní ventilátory vadné, mohly sebou vzít i nějaké ty tranzistory z destičky.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
http://elektrotanya.com/thomson_dpl660h ... nload.html
Zapojení ventilátorů v pav_5009_005.pdf.
Snad z toho něco vykoumáš.
To řídicí napětí asi vypadá OK.
cputakt píše:...zjistil jsem že právě ten tranzistor v manuálu označený jako KTA 1266 řídí napětí pro ventilátory pokud jsem ho vyhodil a propojil propojkou jedou fany naplno problém bude asi v tom tranzistoru.
Pokud dobře spíná ten Q851 a rezistory R853 - R857 jsou v pořádku, tak asi ano.
BC327?
To vstupní střídavé napětí měříš čím?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
A k tomu problému- jestli máš na bázi Q851 12V, tak ten je pravděpodobně proražený a dostává se ti tam napětí z kolektoru. Jinak by tam musela fakt být nula. Tím pádem ti ani napětí ze zdroje nemohlo pomoci. Ještě se znovu podívej na odpor R852, kdyby byl v pořádku, nemůžeš tam mít celých 12V na bázi.
Místo KTC3198 (pokud bude tedy vadný) můžeš dát třeba BC639.
- Přílohy
-
ThDPL660.jpg- (132.05 KiB) Staženo 127 x
Zkus do toho obrázku napsat kde naměříš jaká napětí.