Potřebuji něčím přilepit několik dps do krabičky, používáte na to nějaké speciální lepidlo? Ja kdysi takhle lepil nějakým montážním lepidlem a dělalo mi to neplechu. Použít třeba silikon? Přišroubovat to nemám jak, nechci aby lezly šroubky ven. Tedy nějaké doporučení?
Cim připevnit (přilepit) dps do krabičky?
Moderátor: Moderátoři
Cim připevnit (přilepit) dps do krabičky?
Potřebuji něčím přilepit několik dps do krabičky, používáte na to nějaké speciální lepidlo? Ja kdysi takhle lepil nějakým montážním lepidlem a dělalo mi to neplechu. Použít třeba silikon? Přišroubovat to nemám jak, nechci aby lezly šroubky ven. Tedy nějaké doporučení?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Pokud máš dost času a trpělivosti, mě nikdy nezklamal epoxid. Takže sem lepil třeba poniklované/silonové distance epoxidem a pak pěkně šroubky
K lepení na akryl jsou lepší sloupky ze stejného materiálu a obě plochy naleptané chloroformem nebo kyselinou mravenčí či octovou ledovou.
Zkrátka každý materiál chce svoje, svou roli tu také hraje, jestli s tím hodláš někdy praštit, tedy lepené spoje budou namáhány rázově smykem či tahem, jak těžká jsou střeva, co mají držet, atd...
To jsou běžný silikonový tmely, doslova "sanitární silikon" - na ztuhnutí do takový podoby jim stačí jen několik desítek hodin, tudíž je nejde používat pro okamžitou fixaci, ale pokud mají čas na chemickou přeměnu, jsou i docela dobře tepelně vodivý při slušný elektrický pevnosti = dají se jima fixovat součástky i jen s pracovní izolací fungující pod napětím k jiným vodivým částem zařízení, na kterým je jinej nebo dokonce zemní = nulovej potenciál bez nebezpečí svodů atd.Aligues píše:...
Co se týče toho lepidla, tak jsem měl spíš na mysli nějakou pastu, která je občas vidět v elektronice, jde případně odřezat a odrolit. ....
Jediný co je potřeba si pohlídat je druh plniva, kterej je do nich použitej - aby to nebyl částečně vodivej prach, kterej by snižoval izolační schopnosti...
A kutilmile - nelituju tě
- weed_smoker
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- frantajetel11
Tavnou pistolí - záleží na jakej materiál lepíš a v jakejch teplotách se to používá. Na ven rozhodně ne, střídáním teplot se začne časem drolit.
Použil bych silikon nebo epoxy.
Samolepící "čtverečky" pro stahovací pásky jsou fakt naprd, trochu zatížené časem odpadnou a zvlášť při jen mírně vyšší teplotě (třeba rozvaděč) - dle zkušeností. Je lepší z nich rovnou odstranit tu samolepící vrstvu nitroředidlem a přilepit nějakým slušným tmelem - použil jsem speciální tmel na bázi polyuretanu a to drží to na plechu jako prase.