Kterej idiot toto navrhoval

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Kterej idiot toto navrhoval

#1 Příspěvek od forbidden »

Dostal se mi sem na opravu display z jedný mašiny. Když jsem se chtěl dostat na tu prostřední desku, musel jsem odpájet všechny čtyři plochý kabely ze všech čtyř stran! Asi 50 vodičů. Jako kdyby neexistovaly takový pěkný placatý levný konektory na plocháče. :evil:
Tomu fakt nerozumím.
Přílohy
lcd.jpg
LCD
(258.1 KiB) Staženo 294 x
monterjirka

#2 Příspěvek od monterjirka »

Proč se s tím nějaký "český kutil" zdržuje. Výrobce věří, že to záruku přežije, když to sem tam nějaký kousek nevydrží, tak se to vymění celé, a po záruce se to při první poruše uloží do sběrného dvora!
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Podla mna to ma aspon 20 rokov, takze to zaruku prezilo dost vyrazne...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Toto je zrovna z mašiny, která stála desítky miliónů. Záruku to přežilo už mnohokrát, jenže výrobce to prodává leda jako náhradní díl spolu s řídící jednotkou a klávesnicí za desítky tisíc (odhad, jak jsem tak viděl ceny jiných o hodně jednodušších dílů). Zákazníkovi se samozřejmě platit nechce, když se mi to podaří opravit, tak si slušně vydělám, jenže té práce s tím a výsledek nejistej.
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

To bych tam snad ty konektory připájel,už jen kvůli sobě,pro pohodlnější opravu.Přecejen se nemusí oprava povést hned na první řez :lol:
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Navrhoval to konstruktér, kterej věděl, že pájenej spoj v případě NEPOUŽITÍ RoHS bezolovnatý sračky má vyšší spolehlivost, než jakejkoliv konektor - a počítal s tím, že PRŮMYSLOVÝ provedení znamená vysokou odolnost proti vibracím, kolísání teplot atd. Tudíž nejde o kur.vítko, jde o opatření směřující k vyšší spolehlivosti - i s tím, že bude v případě závady zhoršená opravitelnost. Jednoduše nebylo počítáno s eventualitou "bastlířská oprava samodomo" byť i na vyšší až profesionální úrovni, ale počítalo se s náhradou celýho konstrukčního celku.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Pikofarad

#7 Příspěvek od Pikofarad »

Podle toho marasu na desce je to provozováno v náročných podmínkách a tam je z hlediska spolehlivosti asi lepší pájený spoj než konektor.Výrobce nepočítá s českou tvořivostí.Mění za šílené prachy celé moduly.
Desku z kotle topení ,za kterou chtěl účtovat technik od renomované značky 5500 kč jsem oživil za pětikorunu.Vadný odpor a proražená dioda.
90% spotřebitelů zaplatí co se požaduje a jsou rádi,že topení funguje.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

Náhodou se mi to povedlo už celkem očistit. :) Je to z novinové rotačky, prach a vibrace tam samozřejmě jsou, ale konektorů je tam i tak všude hromada. K tomuto jsou ještě dvě desky formátu celýho toho displaye. Všechny jsou nad sebou pospojovaný normálníma samořeznýma konektorama, jak klasický PATA kšandy v PC.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Toto je LCD panel, takze sa to povazuje (rovnako ako dnesne LCD panely) za jeden diel.
p32

#10 Příspěvek od p32 »

forbidden píše:Tomu fakt nerozumím.

Jak už psali jiní, je to právě z důvodu spolehlivosti. Nejvíce problémů v první řadě dělají vždycky jakékoliv konektory takže provedení pájením byla perfektní volba.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

Tak opraveno a kupodivu to i funguje, prý líp, jak předtím. Ani se nedivím, když jsem měnil 14 elytů a 13 z nich bylo bez kapacity. :lol: Prý to blblo dlouho až to shořelo úplně, odnesl to i jeden MOSFET a kousek zuhelnatělýho tišťáku. Stroj mají od roku 1995, tak to vydrželo bez poruchy fakt dost dlouho.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“