Majitelé routeru WA2204, zkontrolujte si AC adapter

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od CZJKP1 »

Abych tedy upřesnil, používáme ty druhé, WA2204A...

Znova bych připomněl, že bylo WA2204A více revizí...

První (starší revize) WA2204A, ta má adaptér - trafo a napětí 7.5V. Má 12 LED-diod, a papírová krabice, ve které se prodával má zelenou barvu. Tento kdysi zbyl, a sloužil tedy jako záložní a po tom co u toho ,,novějšího" odešel napáječ, jsem tento nainstaloval u sebe, a už ho tu pro vyšší provozní spolehlivost nechám...

Další dva (novější revize) WA2204A, ta má adaptér - spínaný a napětí 12V/1A, mají taky rozdílně rozmístěné LED-ky, a mají jich méně (jen 7)oproti ,,staršímu", papírové krabice ve které se prodávaly mají modrou barvu, a jsou menší oproti té, ve které se prodával ,,starší"
sis2

#17 Příspěvek od sis2 »

Podobné spínané 12V zdroje vydrží 2-3 roky. Jak odchází elyty, klesá při zatížení výstupní napětí. Používám při kvartálním servisu níže popsaný adaptér, odhalí odcházející zdroj dřív, než router nebo switch přestane fungovat.
viz http://uloz.to/xazJxVK/tester-pdf
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od CZJKP1 »

sis2 děkuju za námět, a nevíš v jakém AR byl otištěn ten DPS na indikátor?
sis2

#19 Příspěvek od sis2 »

Nevím, byl to možná indikátor vybuzení nějakého nf zesilovače, magnetofonu apod. - odhadem tak z 80-tých let.
Vzhledem k jednoduchosti zapojení to jde udělat bez plošňáku - "švába na záda" a součástky letovat rovnou na vývody a pak to celé vlepit do nějaké krabičky. Stejně bude uspořádání potřeba přizpůsobit přepínači a žárovkám. Já to mám z domácích zásob, ten kolíbkový 3-polohový přepínač je z vraku nějakého předpotopního CRT monitoru.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“