Nejaký uni návod

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jEti
Kontaktovat uživatele:

Nejaký uni návod

#1 Příspěvek od jEti »

Chcel by som sa Vás všetkých, čo sem chodíte opýtať, či neviete niekto o nejakom "univerzálnom" návode. Mám doma knižku, ktorá už síce zažila svoje (ešte elektrónkové TV), ale bolo v nej pekne vypísané, čo akú poruchu spôsobuje.. Neboli v tom konkrétne súčiastky, ale napr, keď je cez obraz viditelný len pás a zvuk OK, tak že je v háji rozklad.. Tak či neviete o nejakej príručke takéhoto charakteru.. Nemusí to byť len k TV pomohlo by mi aj VCR a čo sa týka optiky CD/DVDrom a pod. Mám už stiahnuté niečo takéto, ale je to komplet v angličtine. Nevravím, že som z toho jeleň ale je toho strašne veľa a zas až taký dobrý v angline niesom a hlavne nie v odborných slovkách.. Ak mi budete vedieť niekto pomôcť alebo hodiť link tak sa mi prosím ozvite, dík všetkým :wink:
Hill
Administrátor

kniha knih

#2 Příspěvek od Hill »

pro mě byla:
- Televizní technika
- Kolektiv: více dílů Diagnostika farebných televízorov
- Televízia... a později i Farebná televízia...? Nič jednoduchšie!´
- Základy elektroniky
- Základy polovodičové techniky I a II
- Katalogy součástek různých výrobců (často i konstrukční katalogy)
- Magnetický záznam obrazu (Ján Fortuna)
- Der Radio-Bastler I - III
- Kottkovy ČS rozhlasové a TV přijímače a zesilovače
- Bozděchovy Magnetofony a Opravy a seřizování magnetofonů
- Českého Antény (více vydání)
- Stereofonní rozhlas
- učebnice elektrotechniky a elektroniky pro střední školy a další knihy,
- hustý výběr drobnějších dílek spousty autorů z 39 ročníků AR všech řad včetně ročenek
- normy ČSN za ceny lidové až po dnešní šílené
- život sám a hezkých pár zbytečně upražených součástek...

Prostě v žádné knize není všechno. A nikdy nebylo. Univerzální kniha by totiž musela mít nějakých 50 tisíc stran a možná i víc. Takže kuchařka typu "vraž to toho tři diody, svitkový kondík, tři tranzistory, a půl hodiny na mírném ohni míchej..." nebude.
Než totiž kterákoli kniha vznikla, prošla korekturami, často cenzurou (co kdyby tam někdo třeba kritizoval špičkovou sovětskou techniku?), tiskem a distribucí, byl už i v RVHP vývoj někde úplně jinde a dokonce se jeho výsledky objevily v obchodech.
Nakonec ty časopisy přinášely nejčerstvější informace a ani dnes nevyjde taková publikace rychleji, než za rok.
Takže z každého titulu něco. Začínal jsem krystalkou, audionem, televizorem Ametyst, reflexními přijímači...
Principy se opakují, tak některou knihu jsem použil jen u jednoho výrobku a dnes na ni padá prach, k jiné se dvacet a více let vracím. Nestěžuji si, že bych neuměl, přesto jsem dost často narazil na přístroj, který se prostě vzpíral všem pokusům o opravu, ať umím, nebo ne. A měnil jsem součástku za součástkou...
SMITH

#3 Příspěvek od SMITH »

Taká kniha neexzistuje ,presne ako popisal HILL. Princípy zostávaju rovnaké /zatial/ tak na to ako funguje ČBTV ti stačí aj tá kniha o elektronkových TV.
-Nestáva nič iné ako chodiť po antikvariatoch, knihkupectvách a čitať ,čitať a čitať. :lol:
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
ESTRA

#4 Příspěvek od ESTRA »

HILL ti odpověděl vyčerpávajícím způsobem. Jak píšeš "Mám už stiahnuté niečo takéto, ale je to komplet v angličtine.", chtěl jsem poprosit, pokud je to možné, dát to niečo v angličtině tady na Upload. Zajímalo by mě to. :idea:
jEti
Kontaktovat uživatele:

Ja viem

#5 Příspěvek od jEti »

Viem, že nič zas až také celkom uni nieje, ale ja som chcel niečo také ako bolo k tým telkám napr. k videu..
Mne je to tak trošku nepríjemné stále sa niečo pýtať, ja radšej hľadám sám..
To v tej angline sú také trošku uni návody. veď si to mrknite.. Dám to na upload keď prídem na to ako to funguje.. bude to uni_navod.rar.
Ešte k tým uni návodom, tak mne by sa páčilo niečo také ako repair tips na eServiceInfo.com
Trošku to celé upresním: chcel by som niečo také ako opis jednotlivých porúch a čim sú zapríčinené..
rolland

#6 Příspěvek od rolland »

to Hill: dá se ještě někde sehnat kniha "Bozděchovy Magnetofony a Opravy a seřizování magnetofonů" nebo nevíš o nějaké knize o opravách kazetových mgf??Dík
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“