Pomoc s RFID modulem

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Pomoc s RFID modulem

#1 Příspěvek od Michal22 »

Donesl mě známý tento modul: http://docs-europe.electrocomponents.co ... 813104.pdf
Potřeboval by k němu dodělat HW okolo, aby s ním mohl dělat nějaké pokusy. Já jsem trochu zklamaný z datasheetu, je tam jaksi málo informací:
1. K čemu jsou vývody s označením 25mA (sink) (O/P) drives?
2. Vývod LOAD- to má být výstup s otevřeným kolektorem? Jak asi jde zatížit (zdá se, že vede z pinu 1 obvodu PIC16F87)
3. SW override- to je překlenutí toho výstupu (SW= switch)?

Chci to zatím naházet na univerzální desku, ale nerad bych udělal nějaký kopanec hned ze startu :(
Díky
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Honza_dy

#2 Příspěvek od Honza_dy »

Asi bych se na to vykašlal a pořídil něco takového třeba z číny. S tímto modulem jsem dělal dva přístupové systémy a oba fungují spolehlivě. Výstup je ASCII TTL,pokud se připojí přes FTDI na USB máš okamžitě hotovou čtečku.
Kdyby si chtěl udělat zámek, kód pro arduino je tady jen je pro ID-10.To posílá před ID ještě znak 02h.
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Chápu to tak, že vývody op + load jsou otevřené kolektory,každý může dát 25 mA a lze je spojit paralelně pro proud až 100 mA, sepnou se přiložením platného tagu. Override spínač způdobí sepnutí výše popsaných výstupů bez přiložení tagu.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Honza_dy: díky za odkaz, vypadá to zajímavě. Zkusím mu to navrhnout. Ale každopádně, když už ten stávající modul má, asi se s ním bude chtít nějak poprat. Uvidíme.
Zaky: no tohle mě teda vůbec nenapadlo. Dobrá práce! Zkusím vypátrat odkud jsou ty ostatní výstupy vyvedené.
Stejně bych asi přímo na výstup relé nepověsil, raději nějak oddělit (alespoň tranzistorem, nebo možná lépe optočlenem).
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“