Prosím o pomoc s Linuxem

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Standa99

#16 Příspěvek od Standa99 »

Ten adresář bude rovnou tam kde jsi zadal ten příkaz git ......, tzn. potom dáš cd libnfc a musíš se do něj vnořit (/home/tvé_jméno/libnfc). Vyhledávání přes terminál jde: find | grep libnfc , ale pokud jsi zanořený do nějaké složky, tak prohledá pouze ji a všechny podřazené (do kořene disku skočíš cd /).
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Honza_dy

#17 Příspěvek od Honza_dy »

ONO TO ŽIJE!

Nakonec jsem openPCD pustil k vodě. Udělal jsem si ve vmWare nový počítač s Ubuntu a začal od nuly. Podle návodu nainstaloval LibNFC a nakonec mfoc. I pcscd se mi podařilo, ale nějak nespolupracuje. Každopádně díky za nakopnutí.
Standa99

#18 Příspěvek od Standa99 »

Konečně návod z letošního roku, protože ten minulý byl pro Ubuntu 10.10. Já jsem si dokonce všiml, že libnfc už je i v repozitářích pro různá distra. A pro Windows fakt něco není?
Honzo v práci máme taky nějakou "čipovou" kartu a chápu správně, že každá má nějaký unikátní kód? Je i nějaká přepisovatelná, která by šla naklonovat z již existující?
.
..
...
Honza_dy

#19 Příspěvek od Honza_dy »

Pro windows existuje mfocGUI což je libnfc + mfoc překompilované pro W a grafická nástavba. Bohužel nefunguje s PN532_uart, ale jen s nějakou originální čtečkou a ta stojí kolem 1kKč.
S těmi kartami to chápeš správně. Každá karta má od výroby zapsané seriové číslo, které se v drtivé většině používá pro identifikaci. Vyčíst toto číslo je jednoduché. Bohužel jak jsem posléze zjistil i u zapisovatelných karet
je toto číslo danné napevno a nelze změnit. Musí se objednat tzv. magicCard z číny, která je upravená od výrobce a umožňuje zapsat data do sektoru 0.
Nejdřív si zjisti jaké karty v práci používáte (125kHz, 13,56MHz Mifare xx, EM40xx) a potom se uvidí jak by se dala naklonovat.
Standa99

#20 Příspěvek od Standa99 »

Zatím se ptám v teoretické rovině a jaký máme typ, tak to netuším. Jenom vím, že se používají už je cca 17 let, tak by se z těch čtyřech typů asi dalo něco vyloučit.
.
..
...
Honza_dy

#21 Příspěvek od Honza_dy »

Dneska dorazily klíčenky z Číny. Samozřejmě hned proběhla zkouška a vypadá to na úspěch! Zkopíroval jsem svoji kartu do druhé a podle čtečky se obě tváří jako jedna. OpenPCD ani není potřeba, všechno šlo přes libNFC. Pokud si zítra v práci štípnu klíčenkou, tak těch pár stovek co mě to stálo nebyly vyhozené peníze.
Stando, pokud ty vaše karty používáte tak dlouho, je pravděpodobné, že se jedná o některý z 125kHz systémů. Nejsou náhodou čtečky od Motoroly?
Standa99

#22 Příspěvek od Standa99 »

Šikula, dobrá věc se podařila.
Ta čtečka vypadá úplně přesně jak na obrázku, ale co je uvnitř nevím.
Přílohy
eco-term-time_l.jpg
(28.72 KiB) Staženo 106 x
.
..
...
Honza_dy

#23 Příspěvek od Honza_dy »

Hmm, tak z jejich stránek jsem nic nevytáhl. Píšou o podpoře několika protokolů. Nejjednodušší by bylo vzít osciloskop s kouskem drátu jako anténou a přiblížit ke čtečce. Uvidíš vysílání z přijímače a frekvenci.
Odpovědět

Zpět na „Software“