Nechcete-spread spectrum stopování (SSC), aby systém nestabilní.
(Také je třeba zapnout v BIOSu do práce!), Které také chtějí zakázat všechny SSC systému BIOS
(PCI-Expres prkna mají afew SSC možnosti), které chcete vypněte všechny.
mírně upravit rychlost hodin překroutit ke zlepšení Emi (elektronická sprectum pole), který produkoval (tedy třída a + b rušení rádia)
ale způsobuje problémy se stabilitou (ESPEC pokud přetaktovat).
ale PM2 (power management) pro disky, které chcete na - especally Pokud máte mnoho hdd (y) 1 systému (dravci jsou osazeny pin na pro PM2), protože teď už se je nastavit v nějakém nájezdu.
ps hdd, kdy zapnutí spotřebuje více proudu (výkonu) / W při jeho prvním zapnutí, pak se odebírá méně energie, když na.
tedy 15waty pro dravce (čerpá 18 +), když se poprvé točí nahoru. 10w pro normální hdd 14w pro jeho roztočení atd
pokud jsou všechny hdd zapněte ve stejnou dobu, aby velké zatížení plased na psu, a může dojít k přetížení / fauly nebo Thell psu je jejich chyba (nadproudová ochrana ve zdroji mohou kick in.)
PM2 (power řízení2) lehce nastavit každý hdd zapne v různých časech (mil .. sekund) a nebude působit na vysoký proud - projít psu.
to se stane, když máte mnoho hdd (mám 11 v mém počítači), nebo nastavujete raid serveru atd (15hdd atd)
Western Digital na výchozím nastavení pro všechny jednotky (liší se sponou / nebo bez jehly) od jednotky k jednotce,
normální hdd + dravci = SSC off
Při připojení dalšího HDD k W8.1 nejde systém-vyřešeno.
Moderátor: Moderátoři
hafca píše: .....Za tu dobu, co tu píšeš už jsi mohl mít tu mojí radu dávnou vyzkoušenou a třeba by jsme se pohli dál.
Dostal jsem kamarádský kartáč, ale beru to
Win XP se již instalují na ten disk, který mi blokuje start Win8.1. Momentálně probíhá úplné formátování. Nechal jsem ten oddíl vytvořený pod Mini XP instalačním programem odstranit a vytvořil jsem instalačním programem nový oddíl v celé maximální velikosti. Vše probíhá stejně jako to probíhalo pod Mini XP včetně malé části, kterou si na disku ponechává instalátor pro nějaké systémové účely (tak to bylo i pod Mini XP). Právě proto neočekávám, že tento postup problém odstraní, ale třeba budu mile překvapen.
V kterém okamžiku si představuješ, že mám instalaci přerušit? Už jsem XP dlouho neinstaloval, takže si nepamatuji, zda po naformátování disku bude nějaký dotaz na ukončení instalace, nebo ji mám ukončit nějak násilně. Pokud bych dokončil celou instalaci, a připojím znovu systémový disk s W8.1 jako první v pořadí na boot, tak by ty nově instalované XP neměly náběhu W8.1 vadit, pokud to neskončí modrou obrazovnou a restartem v již při náběhu W8.1 jako dosud s prázdným, jen naformátovaným HDD. Sám píšeš, že máš dva disky se dvěma systémy a bootuje jen ten, který je určen jako první v pořadí.
PS: Jsem na notebooku, než se dokončí instalace XP na ten trucující disk.
Pak jsem připojil ostatní HDD (systémový Samsung a disk 160 GB). Po zapnutí jsem zkontroloval pořadí Boot, aby byl systémový Samsung první. Bohužel stále stejný problém, chvíli se točily tečky (déle než při obvyklém spouštění) a pak modrá obrazovka a restart.
V restaru jsem PC vypnul, odpojil napájení zlobivého HDD a vše zase běží normálně.
Už jsem z toho jelen, hraji si s tím celý den. Nechápu, proč může ten disk normálně fungovat třeba pro novou instalaci, a ve spojení s W8.1 blokuje náběh těch osmiček. Končím, ráno moudřejší večera. Jdu sehnat jiný prázdný Sata disk na vyzkoušení.
Jen ještě blbý nápad. Nemůže problém souviset s tou nepovedenou aktualizací KB2982791 viz
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=65762
Co když odinstalace aktualizace nestačila
Co zkusit přenést bitovou kopii těch W8.1 na tenhle disk, zkusit z něj nabootovat a zjistit, jestli by si spolu nerozumněly v obráceném gardu?
Poslední možností by mohla být nějaká anomálie jednoho z disků, která jim brání být spolu.
Ještě mě tak napadlo, že když máš dva disky a na obou by byl zaplý příznak boot na primární partion. Ten se dá dobře vypnout např. v dosovém Ranish partition manager, ale nejsem si teď jist jestli umí SATA disky.
U PATA disků pak bylo, že primární disk musel mít partion num 128 a sekundární 129 jinak byly s tím taky nějaké potíže.
Stáhni si nějaké novější boot CD utility iso a vypal ho a můžeš nastavovat.
Tam pak i v DOSu uvidíš jak vidí tři disky. Jestli tam není nějaký zádrhel i v tomhle.
Co když zapojíš jen dva disky bez toho 160GB?
Mira_A píše:...Skus dát ten SATA ze systémem do SATA1 a CD ROM ponech v SATA0....
"Konečně první vlaštovka
Přepojil jsem Sata kabely takto:
IDE0 DVD
IDE1 System HDD Samsung 500 GB
IDE2 HDD 166 GB WD
IDE3 HDD 500 GB WD - ten zlobivý přeformátovaný na kterém byl kdysi systém v tomto PC
- Windowsy 8.1 normálně naběhly.
- V průzkumníku není disk ten disk na IDE3 zobrazen
- Ve Správci disků je disk zobrazen jako Disk2 Offline (Disk se nachází v offline režimu z důvodu kolize podpisů s jiným diskem, který je v online režimu).
Dal jsem do Googlu dotaz "Disk se nachází v režimu offline z důvodu kolize podpisů". Zobrazily se dva rozumné odkazy.
1. http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=940&t=1122995
Tady se řeší velmi podobný případ. Také se dvěma disky na jednom notebooku, kde druhý byl také původně systémový na stejném PC. Autor příspěvku nakonec přepnul disk ve Správci disků na Online a disk se přiřadil. Asi to funguje, diskuse tím skončila.
2. http://it.cestuji.info/disk_se_nachazi_ ... rezimu.php
Zde je něco podobného, ale ne se systémovými disky. Zvolený postup není asi vhodný pro můj případ.
Než přepnu ten můj trucující disk do Online režimu, počkám na stanovisko a zkušenosti mých poradců Serviceman a Mira_A. Oběma chci poděkovat za trpělivost a cenné rady. Blíže k řešení byla nakonec rada Mira_A. Možná to přepnutí disku z Offline do Online udělali také jiní a přidají svoji zkušenost.
Příčina problému je asi skutečně v tom, ža trucující disk byl v tomto PC dříve jako systémový. Nevím, kde je to na disku zapsáno, že se ten příznak systémového disku nesmazal odstraněním a vytvořením nových partition, ani formátováním, ani částečnou instalací systému XP na tento disk
- Přílohy
-
Disk2 offline.jpg- (102.19 KiB) Staženo 75 x
Teď totiž ještě jedna věc. Nevím jestli to platí i pro SATA disky, ale u více PATA disků to tak bylo. Každý disk si nese nějaké své číslo přidělené při formátování. Ukazuje ho např. dobře Ranish partition manager, kde ho můžeš editací jednoduše změnit. Když to číslo není správné, tak by se mohl vyskytnout problém. Už to tak přesně nepamatuju, ale kdysi se mi to taky stalo, že jsem vzal dva disky formátované na stejném PC, které byly formátované s příznakem Drive num:128. Měl jsem na každém jiný systém a DOS boot manager, kterým jsem si systém vybíral. Jenže to nechtělo chodit. Příčina byla v tom drive num:xxx, který ukazuje Ranish partition manager. V tomto programu to bylo dokonce červeně jako výstraha.
Drive num:128 pro první disk
Drirve num:129 pro druhý disk
(naformátovat to můžeš v čemkoli a může to mít i víc primárních patrion, tak ty číslo pro první disk bylo vždy 128)
Možná že kdyby jsi to udělal tak, že by jsi při té instalaci nechal zapojeny všechny tři disky, botoval z CDrom instalačku jakéhokoli Windows a vybral správné písmeno disku k formátování
Díky tomu, že jsi to udělal, jak jsi to udělal, odpojil ty dva disky při formátování třetího, pak dva disky měly stejný Drive num:xxx (podle Ranish partition manager) a to se možná Win8.1 taky nemuselo líbit.
Pak jsem PC restartoval a vše naběhlo normálně, v průzkumníku jsou všechny tři disky.
Nyní konečně vytvořím tu zalohu Bitovou kopii a disk zase odpojím.
Ještě jednou díky.